N
nikola crnojevic
Gost Prestolnice
Igrač
Reaction score:0
- - Vaš in-game nickname
- Nikola Crnojevic
- - Vaš ID
- 688-400
- - ID prekršioca
- 599-673
- - Vreme prekršaja
- 17.54
- - Opis situacije
- pripadnik žandarmerije, u činu generala, bez prethodnog obavještavanja o mojim pravima, priveo me i sproveo do zatvorske policije. Tom prilikom mi nije omogućeno da zatražim advokata niti da budem upoznat sa javnim tužiocem, što smatram ozbiljnim kršenjem procedure. Nakon toga izvršen je pretres, prilikom kojeg su kod mene pronađena dva komada oružja i pancirna oprema kupljena u ovlaštenoj prodavnici (gun shop), za koje posjedujem važeću dozvolu za nošenje. Međutim, službena lica me uopšte nisu pitala da li posjedujem dozvolu, niti su izvršila provjeru iste. Iako nisu imali osnov da mi oduzmu navedene predmete, sproveli su me do službenog vozila, gdje je pomenuti general izdao naređenje za moje dalje sprovođenje, bez valjanog pravnog osnova i bez prethodne provjere činjenica. Smatram da je ovim postupkom došlo do zloupotrebe službenog položaja, kršenja mojih osnovnih prava i nepoštovanja zakonskih procedura. Zbog toga zahtijevam da se ovaj slučaj detaljno ispita i da se utvrdi odgovornost uključenih službenih lica.
- - Koju odluku smatrate pravednom
- Smatram da je pravedna odluka da se odgovorna službena lica odmah suspenduju sa dužnosti do okončanja istrage, zbog ozbiljnih propusta u postupanju i kršenja mojih osnovnih prava. Njihovo ponašanje, uključujući uskraćivanje prava na advokata, neosnovano sprovođenje i ignorisanje činjenice da posjedujem dozvolu za oružje, pokazuje zloupotrebu ovlaštenja i neprofesionalnost koja ne smije biti tolerisana. Takođe, zahtijevam da se posebno ispita i sankcioniše prijetnja upućena od strane zatvorskog službenika, jer takvo ponašanje dodatno potvrđuje potrebu za hitnom suspenzijom i disciplinskim postupkom.
pripadnik žandarmerije, u činu generala, bez prethodnog obavještavanja o mojim pravima, priveo me i sproveo do zatvorske policije. Tom prilikom mi nije omogućeno da zatražim advokata niti da budem upoznat sa javnim tužiocem, što smatram ozbiljnim kršenjem procedure.
Nakon toga izvršen je pretres, prilikom kojeg su kod mene pronađena dva komada oružja i pancirna oprema kupljena u ovlaštenoj prodavnici (gun shop), za koje posjedujem važeću dozvolu za nošenje. Međutim, službena lica me uopšte nisu pitala da li posjedujem dozvolu, niti su izvršila provjeru iste.
Iako nisu imali osnov da mi oduzmu navedene predmete, sproveli su me do službenog vozila, gdje je pomenuti general izdao naređenje za moje dalje sprovođenje, bez valjanog pravnog osnova i bez prethodne provjere činjenica.
Smatram da je ovim postupkom došlo do zloupotrebe službenog položaja, kršenja mojih osnovnih prava i nepoštovanja zakonskih procedura. Zbog toga zahtijevam da se ovaj slučaj detaljno ispita i da se utvrdi odgovornost uključenih službenih lica.
Nakon toga izvršen je pretres, prilikom kojeg su kod mene pronađena dva komada oružja i pancirna oprema kupljena u ovlaštenoj prodavnici (gun shop), za koje posjedujem važeću dozvolu za nošenje. Međutim, službena lica me uopšte nisu pitala da li posjedujem dozvolu, niti su izvršila provjeru iste.
Iako nisu imali osnov da mi oduzmu navedene predmete, sproveli su me do službenog vozila, gdje je pomenuti general izdao naređenje za moje dalje sprovođenje, bez valjanog pravnog osnova i bez prethodne provjere činjenica.
Smatram da je ovim postupkom došlo do zloupotrebe službenog položaja, kršenja mojih osnovnih prava i nepoštovanja zakonskih procedura. Zbog toga zahtijevam da se ovaj slučaj detaljno ispita i da se utvrdi odgovornost uključenih službenih lica.