Stefan Belic | Mafija
Šmeker
Forum Administrator
Quality Standards Team
Event Team
Igrač
Reaction score:59
ŠTA JE ROLEPLAY?
RP (Role Play) je simulacija stvarnog života koju igrači kreiraju svojim likovima na serveru. Kada igrate na RP serveru, važno je da se ponašate u skladu sa karakterom i istorijom svog IC lika, kao i situacijama koje igrate.
Roleplay ne počinje nekom radnjom, već onog trenutka kada uđete na server. Svaki igrač mora imati FEAR – strah za svoj život – i u skladu s tim se ponašati.
ŠTA NAPRAVITI NAKON KREIRANJA LIKA?
1. Nakon kreiranja lika važno je napraviti pozadinsku priču i biografiju na forumu u sekciji RP sekcija – Predstavljanje karaktera (RP Biografije).
2. Na osnovu biografije gradite priču svog lika i ponašate se u skladu sa njegovim manama, vrlinama i osobinama.
3. Poštujte prometna pravila kako ne biste odmah otvorili dosije kod policije i narušili FEAR.
4. Povežite se sa drugim igračima, upoznajte što više ljudi i forsirajte sam roleplay – ne žurite, u RL se ne trči svuda, hodajte i uživajte u RP-u.
5. Možete se zaposliti u državnim organima, osnovati familiju, advokatsku firmu, bilo koju legalnu firmu, ili se upustiti u kriminalne aktivnosti.
VAŽNO
RAZLIKA IZMEĐU IC I OOC
KORIŠĆENJE /ME I /DO KOMANDI
NAPOMENA
Službenici državnih organa moraju koristiti /me i /do prilikom zapisivanja kazni, stavljanja lica u vozilo itd. /ME komanda gotovo uvek mora imati odgovor kroz /DO komandu.
Cilj /DO komande je da opisujete radnju ili predmet i da date dodatne informacije drugom igraču u RP-u.
PRIMER ROLEPLAY-A
Želimo vam srećan i kvalitetan RP! Uživajte i gradite priče vašeg lika sa strpljenjem i kreativnošću.
RP (Role Play) je simulacija stvarnog života koju igrači kreiraju svojim likovima na serveru. Kada igrate na RP serveru, važno je da se ponašate u skladu sa karakterom i istorijom svog IC lika, kao i situacijama koje igrate.
Roleplay ne počinje nekom radnjom, već onog trenutka kada uđete na server. Svaki igrač mora imati FEAR – strah za svoj život – i u skladu s tim se ponašati.
ŠTA NAPRAVITI NAKON KREIRANJA LIKA?
1. Nakon kreiranja lika važno je napraviti pozadinsku priču i biografiju na forumu u sekciji RP sekcija – Predstavljanje karaktera (RP Biografije).
2. Na osnovu biografije gradite priču svog lika i ponašate se u skladu sa njegovim manama, vrlinama i osobinama.
3. Poštujte prometna pravila kako ne biste odmah otvorili dosije kod policije i narušili FEAR.
4. Povežite se sa drugim igračima, upoznajte što više ljudi i forsirajte sam roleplay – ne žurite, u RL se ne trči svuda, hodajte i uživajte u RP-u.
5. Možete se zaposliti u državnim organima, osnovati familiju, advokatsku firmu, bilo koju legalnu firmu, ili se upustiti u kriminalne aktivnosti.
VAŽNO
- Razmišljajte o posledicama svake interakcije za svog lika – niste besmrtni i status morate sticati kroz RP.
- Naučite da gubite u RP-u – nije uvek cilj biti pobednik, kvalitetan RP uključuje i gubitke.
- Razlikujte IC i OOC informacije.
- Sve IC informacije dolaze kroz RP – pitajte policiju, građane i druge likove.
- Svaka RP radnja ima uzrok, radnju i posledicu.
RAZLIKA IZMEĐU IC I OOC
- OOC (Out of Character) – koristi se SAMO u /o, /b i /report chatovima. Služi za komunikaciju van igre i za informacije koje vaš lik ne zna.
- IC (In Character) – koristi se u svim chatovima igre osim /o, /b i /report. Služi za sve što vaš lik vidi, čuje i doživljava u igri.
KORIŠĆENJE /ME I /DO KOMANDI
- /ME komanda služi za izvođenje radnji vašeg lika u datom trenutku.
Primjer:
(( /me laganim pokretom stavlja ruku u jaknu i traži nešto )) - /DO komanda služi za opisivanje predmeta ili detalja radnje, ili za davanje informacija drugim igračima.
Primjer:
(( /do U jakni bi pronašao novčanik, cigare, upaljač i maramice )) - Nakon toga možete koristiti /me komandu za nastavak radnje:
(( /me vadi novčanik, otvara ga i vadi pasoš )) - /DO komanda se koristi kada radnju ne možete fizički prikazati. Npr: bolničar pregleda osobu:
(( /me pali vagu i očitava broj ))
(( /do Vaga bi pokazala 90 kg )) - Prilikom upoznavanja sa nekim možete koristiti /do da opišete svog lika:
(( /do J.M (inicijali), visok 194 cm, krupan, 110 kg, tetovaža leptira na desnoj ruci, crna kosa i brkovi ))
NAPOMENA
Službenici državnih organa moraju koristiti /me i /do prilikom zapisivanja kazni, stavljanja lica u vozilo itd. /ME komanda gotovo uvek mora imati odgovor kroz /DO komandu.
Cilj /DO komande je da opisujete radnju ili predmet i da date dodatne informacije drugom igraču u RP-u.
PRIMER ROLEPLAY-A
Želimo vam srećan i kvalitetan RP! Uživajte i gradite priče vašeg lika sa strpljenjem i kreativnošću.
Last edited: