StraxBMRP
Batonga
Igrač
Reaction score:0
FIRMA „KAMATAŠI“
1. Priča vođe
Radio sam dugo pod tuđom komandom. Nisam bio nezadovoljan, ali sam vremenom shvatio da tu nikad neću imati poslednju reč. Gledao sam kako se donose odluke, kako se prave greške i kako lojalnost često nema vrednost.
Nisam otišao iz besa. Otišao sam jer sam znao da mogu drugačije.
„Kamataši“ su nastali kao ozbiljna struktura, ne kao grupa koja pravi haos po gradu. Hteo sam organizaciju gde se zna red, gde svako ima svoju ulogu i gde se reč poštuje.
Imamo objekte koji služe kao pokriće i za sastanke. Sve je organizovano. Ne radimo ništa na brzinu i bez plana.
Ne tražimo sukobe. Ali ako neko pokuša da nas ugrozi, znaćemo kako da odgovorimo.
Kod nas je jednostavno – lojalnost je obavezna. Ako si unutra, stojiš iza firme. Ako nisi siguran, bolje nemoj ni ulaziti.
2. Viši članovi:
Zamenik sefa
Bio je uz mene i pre osnivanja firme. Zna kako razmišljam i zna zašto sam odlučio da krenem svojim putem.
Zadužen je za organizaciju ljudi, proveru discipline i sprovođenje mojih odluka. Ako ja nešto odobrim, on vodi računa da se to uradi kako treba.
Menadžer
On vodi računa o svakodnevnim poslovima. Zadužen je za logistiku, robu i sigurnost objekata.
Ne voli improvizaciju i ne dozvoljava greške. Sve mora da ide po planu.
3. Sastanci
Sastanci se ne prave bez potrebe.
4. Zašto je firma osnovana
Zato što sam shvatio da u tuđem sistemu nikad neću biti siguran.
Hteo sam strukturu gde se zna ko odlučuje i gde nema izdaje iza leđa.
5. Tip organizacije
KRIMINALNA
6. Trenutno stanje
Imamo stabilnu bazu i dovoljno resursa za dalje širenje.
Fokus nam je na jačanju strukture i okupljanju pouzdanih ljudi.
Ne žurimo. Gradimo ime polako.
7. Cilj
Cilj je dugoročna stabilnost i kontrola.
Ne želimo kratkoročnu slavu, već reputaciju koja traje.
8. Poruka
„Kamataši“ nisu nastali slučajno.
Gradimo firmu u tišini, bez nepotrebne pažnje.
Kod nas je reč važna, a poverenje se ne daje lako.
1. Priča vođe
Radio sam dugo pod tuđom komandom. Nisam bio nezadovoljan, ali sam vremenom shvatio da tu nikad neću imati poslednju reč. Gledao sam kako se donose odluke, kako se prave greške i kako lojalnost često nema vrednost.
Nisam otišao iz besa. Otišao sam jer sam znao da mogu drugačije.
„Kamataši“ su nastali kao ozbiljna struktura, ne kao grupa koja pravi haos po gradu. Hteo sam organizaciju gde se zna red, gde svako ima svoju ulogu i gde se reč poštuje.
Imamo objekte koji služe kao pokriće i za sastanke. Sve je organizovano. Ne radimo ništa na brzinu i bez plana.
Ne tražimo sukobe. Ali ako neko pokuša da nas ugrozi, znaćemo kako da odgovorimo.
Kod nas je jednostavno – lojalnost je obavezna. Ako si unutra, stojiš iza firme. Ako nisi siguran, bolje nemoj ni ulaziti.
2. Viši članovi:
Zamenik sefa
Bio je uz mene i pre osnivanja firme. Zna kako razmišljam i zna zašto sam odlučio da krenem svojim putem.
Zadužen je za organizaciju ljudi, proveru discipline i sprovođenje mojih odluka. Ako ja nešto odobrim, on vodi računa da se to uradi kako treba.
Menadžer
On vodi računa o svakodnevnim poslovima. Zadužen je za logistiku, robu i sigurnost objekata.
Ne voli improvizaciju i ne dozvoljava greške. Sve mora da ide po planu.
3. Sastanci
Sastanci se ne prave bez potrebe.
- U privatnom objektu – kada su u pitanju veće odluke.
- U skladištu – kada se planiraju operativne stvari.
- U pokretu – kratki razgovori zbog bezbednosti.
4. Zašto je firma osnovana
Zato što sam shvatio da u tuđem sistemu nikad neću biti siguran.
Hteo sam strukturu gde se zna ko odlučuje i gde nema izdaje iza leđa.
5. Tip organizacije
KRIMINALNA
6. Trenutno stanje
Imamo stabilnu bazu i dovoljno resursa za dalje širenje.
Fokus nam je na jačanju strukture i okupljanju pouzdanih ljudi.
Ne žurimo. Gradimo ime polako.
7. Cilj
Cilj je dugoročna stabilnost i kontrola.
Ne želimo kratkoročnu slavu, već reputaciju koja traje.
8. Poruka
„Kamataši“ nisu nastali slučajno.
Gradimo firmu u tišini, bez nepotrebne pažnje.
Kod nas je reč važna, a poverenje se ne daje lako.