ODOBRENO - ILLEGAL Rp prica - KUMOVI

Status
Not open for further replies.
V

VanjaBojovic

Gost Prestolnice
Igrač
Reaction score:0
Priča vođe — Vanja Bojović
Rođen sam 1981. u Beogradu, u kraju gde je miris kuvanih jela bio jači od mirisa svega ostalog. Moj otac, Marko, naučio me je da se poštovanje ne traži — ono se gradi i zarađuje. U tom svetu, nije bilo potrebe za mnogo reči. Dovoljno je bilo da pogledaš čoveka i znaš na čemu si.

Pravo sam završio da bih razumeo pravila, ne da bih ih sledio. U međuvremenu sam shvatio da je moć tiha — ona ne viče, ne preti, već se pojavljuje kad svi drugi zaćute. Nije me zanimala scena, ni slava, ni pištolji. Zanimao me je red.

„Kumovi“ nisu nastali iz besa ni iz pohlepe. Nastali su iz potrebe da se naši ljudi ne izgube u haosu. Da imamo strukturu, odgovornost, i jasnu liniju između lojalnosti i izdaje. Ljude ne okupljam da bih komandovao — već da bih održao ono što su naši stari gradili. Ne verujem u lidere koji pričaju previše. Verujem u one koji znaju kad je tišina jača od naredbe.

Viši članovi organizacije (skraćeno)
Pista Ocokoljic – čovek koji govori kad treba i ćuti kad je najvažnije. Bio je pravnik, ali sada zakon koristi kao alat, ne kao ograničenje.
Antoni skof -vodi stvari na Balkanu. Uličan čovek, ali sa obrazom. Zna gde su vrata, ali i ko ih drži zaključana.
Dušan Simonović – operativac iz senke. Nije za razgovor, više za rezultat. Kad ti on kaže da je stvar rešena, možeš mirno da zaspiš.
Gde se sastajemo i kako radimo
Mi ne funkcionišemo po šemama iz filmova. Naše sastanke držimo u prostorijama koje na prvi pogled ne privlače pažnju.
Naše lice je firma za obezbeđenje — „Kumovski Security“. Kroz nju zapošljavamo ljude koji znaju kako da čuvaju više od imovine. Čuvaju mir, reputaciju i — kad zatreba — tišinu.

Zašto smo osnovali Kumove
Kad si predugo u ovom poslu, shvatiš da bez strukture sve ode u vetar. Ljudi dođu i odu. Poverenje se gubi. A kad izgubiš poverenje, više ni pare ne vrede.

„Kumovi“ su nastali da stvore red. Da stvore okvir u kojem čovek zna svoje mesto, zna koga zove kad sve krene nizbrdo i zna da neće ostati sam.

Nismo hteli da budemo još jedna grupa koja se oslanja na strah. Hteli smo organizaciju koja se oslanja na princip. I to pravilo nije nikada bilo komplikovano — ko poštuje, biće poštovan.

Tip organizacije: Kriminalna (ali funkcioniše kao zakon iz senke)
Na papiru, „Kumovi“ su poznati po:

Kumovski Security – firma za privatno obezbeđenje. Zvanično čuvamo zgrade, lokale i privatne događaje. U stvarnosti, obezbeđujemo i nešto važnije — uticaj i diskreciju.
Ciljevi i Motivacija:
Naši ciljevi nisu brojke. Nisu ni teritorije. Naš cilj je da familija preživi sve što dođe. Da deca naših ljudi mogu da naslede mir, a ne dugove.

Želimo da se stabilno proširimo, ali bez buke. Kroz veze, uticaj i prisustvo. Gradimo sistem u kojem svaki član zna zašto je tu i šta treba da čuva.

Takođe, želimo da zadržimo dostojanstvo Sicilije i Balkana — dve kulture koje razumeju lojalnost i krv, ali uče i da je moć stvar pameti, ne sile

U RP-u, ono što radimo zavisi od potrebe. Nekad rešavamo probleme pre nego što izbiju. Nekad samo slušamo. A ponekad — pravimo potez pre svih ostalih.
Trenutno stanje stvari
„Kumovi“ trenutno imaju zdravu osnovu. Imamo jezgro ljudi kojima verujemo i strukturu koja funkcioniše. Nismo najglasniji, nismo najbrojniji, ali znamo gde smo jaki.
Na Balkanu učvršćujemo poziciju kroz legitimne kanale. U Beogradu držimo veze sa starom gardom. Povezujemo svetove koji na papiru nemaju ništa zajedničko — ali u praksi, funkcionišu kao švajcarski sat.
Unutra, imamo stroga pravila. Nema mesta za impulsivne. Greške se ne tolerišu — ne zbog kazne, već zbog posledica koje mogu da padnu na sve nas.
Zaključak / poruka
„Kumovi“ nisu priča za naslovne strane. Nećemo ti pokazati pištolj niti ti obećati zlato. Ali ako tražiš red, strukturu i ljude koji drže reč čak i kad nije zgodno — onda znaš gde da nas nađeš.

Naša vrata nisu širom otvorena. Ali ako jednom uđeš — znaćeš da si deo nečeg što traje.

B

Bogdan Maksimuskin | Gemas

Šmeker
Technical Supporter
Igrač
Reaction score:4
Vasa RP PRICA je ODOBRENA!

Head of Illegal FM
Gemas

Status
Not open for further replies.

Personalize