PREGLEDANO zalba na staff

Status
Not open for further replies.
Radulovic Maksa

Radulovic Maksa

Batonga
Igrač
Reaction score:0
- Vaš in-game nickname
Maksa radulovic
- Vaš ID
119-477
- ID prekršioca
Admin Koji me je banovao je Ivan Klajn
- Vreme prekršaja
/
- Opis situacije
Došlo je do verbalne rasprave između mene i drugog igrača tokom igre. U afektu sam izgovorio rečenicu **„Dobiće i tvoja stara“**, nakon čega sam uradio LTA. Posle toga mi je isti igrač uputio direktne psovke i uvrede, citiram: **„jebem ti sve, pička ti materina“**. Smatram da prilikom odlučivanja nisu uzete u obzir obe strane situacije i zbog toga podnosim žalbu na rad administratora i način razmatranja slučaja.
- Dokazi
na forumu je sve
Naslov: Žalba na rad administratora

Poštovana viša administracijo,

Obraćam vam se povodom odluke administratora da odbije moj zahtev za unban, jer smatram da slučaj nije razmotren objektivno i da nisu uzete u obzir sve relevantne okolnosti.

Tačno je da sam rekao „Dobiće i tvoja stara“, i ne bežim od odgovornosti za tu izjavu. Već sam priznao da nije bila primerena i zbog toga sam se izvinio. Međutim, smatram da postoji jasna razlika između neprimerenog pominjanja porodice i direktne psovke ili teške uvrede upućene članu porodice.

Ono što smatram najvećim problemom jeste činjenica da je druga strana nakon mog LTA izgovorila direktne i veoma teške uvrede, citiram: „jebem ti sve, pička ti materina“. Takva izjava predstavlja otvorenu psovku i ozbiljno vređanje, ali je u obrazloženju praktično zanemarena uz obrazloženje da je izrečena nakon LTA.

Smatram da administrator nije nepristrasno sagledao celokupan tok događaja, već je fokus stavljen isključivo na moju izjavu, dok je ponašanje druge strane minimizirano i nije tretirano sa istim kriterijumima. Time se stvara utisak nedosledne primene pravila i različitog tretmana učesnika u istoj situaciji.

Takođe smatram da moje izjašnjenje nije ozbiljno razmotreno, iako sam jasno naveo da nisam imao nameru da vređam ničiju majku niti porodicu, kao i da nisam koristio direktne psovke. Umesto detaljnog razmatranja svih okolnosti, doneta je odluka kojom je prethodna kazna jednostavno potvrđena bez dodatnog obrazloženja koje bi objasnilo zašto se direktne psovke druge strane ne smatraju podjednako relevantnim.

Zbog svega navedenog podnosim žalbu na rad administratora koji je odlučivao o mom zahtevu, kao i na način na koji je slučaj razmotren. Molim višu administraciju da ponovo pregleda kompletan snimak i komunikaciju obe strane, te da utvrdi da li je odluka doneta objektivno, nepristrasno i u skladu sa pravilima servera.

Ne tražim povlašćen tretman niti izbegavanje odgovornosti za svoje postupke, već samo fer, dosledno i jednako postupanje prema svim igračima.

Hvala na izdvojenom vremenu i nadam se da će ova žalba biti nepristrasno razmotrena.

Marko Eric | Venomatic

Marko Eric | Venomatic

Venomatic
Deputy Lead Administrator
Head of Media
Administrator Team
Social Media Administrator
Igrač
Reaction score:1
@Ivan Klajn | Newton

Ivan Klajn | Newton

Ivan Klajn | Newton

Darkness there, and nothing more.
Senior Forum Administrator
Forum Administrator
Deputy Head Curator
Administrator Team
Head of Legal Factions
Igrač
Reaction score:0
Pozdrav,
Nakon ponovnog pregleda dostavljenog snimka i same situacije, smatram da je kazna izrečena sa razlogom. Izjava „Dobiće i tvoja stara“ predstavlja direktno pominjanje člana porodice u negativnom kontekstu i nije primerena komunikacija na serveru.

Činjenica da je druga strana nakon toga takođe vređala ne opravdava tvoju prethodnu izjavu to je takodje ucinjeno tek nakon vaseg LTA, te ga ne mogu kazniti u direktnom obracanju nije bilo psovki

Prilikom odlučivanja uzima se u obzir celokupna situacija, ali činjenica da nisi izgovorio direktnu psovku prema majci ili drugom članu porodice ne znači da pominjanje porodice u ovakvom kontekstu ne predstavlja prekršaj. Uvažavam tvoje izvinjenje i činjenicu da priznaješ da je izjava bila nepotrebna. Međutim, na osnovu pregledanog materijala, kazna ostaje na snazi.

Žalba po meni nije osnovana, takodje sam bas zbog konkretne situacije stavio minimalnu kaznu.

Marko Eric | Venomatic

Marko Eric | Venomatic

Venomatic
Deputy Lead Administrator
Head of Media
Administrator Team
Social Media Administrator
Igrač
Reaction score:1
Pozdrav, sa vama je Deputy Lead Admin i Media Lider Marko Erić | Venomatic

Posle konsultacija sa High staffom, zahtev za unban se
ODBIJA