Hardy
Batonga
Igrač
Reaction score:0
Discord: hardy99. ID: 759-176
1. Priča vođe – Tome Šarac
Rođen sam u Splitu, Hrvatska, ali me Beograd odgojio.
Moja porodica je došla ovdje s nadom da ćemo pronaći bolji život. Otac je radio sve — od obezbjeđenja do noćnih smjena na građevini, majka je čistila lokale da bi meni i sestri kupila knjige.
Gledao sam ih kako se lome, i naučio jedno: pošten rad ne vodi nigdje, osim u rupu iz koje nikad ne izađeš.
Od malih nogu sam znao da neću biti običan. Počeo sam s malim stvarima – posredovanje, sitne prevare, dilanje po kvartu. Ali imao sam glavu, ne samo ruke.
Ulica te nauči tri stvari – kome da veruješ, koga da se plašiš, i koga da sahraniš kad dođe vreme.
U Beogradu sam upoznao ljude koji razmišljaju kao ja. Ljude koji ne jure slavu, nego moć.
Tako je počeo Balkan Kartel – ne kao ideja, već kao nužnost.
Nismo mi klasična mafija, ni sitna banda. Mi smo mreža.
Ljudi iz različitih krajeva Balkana, povezani istim kodom – lojalnost i hladna glava.
Ono što nas spaja nije krv, nego način razmišljanja.
Pegula Špalatrin – “Stari morski vuk”
Dolazi iz Splita, stara škola ulične škole. Pegula je preživeo sve – od sitnih dilova do ozbiljnih transporta preko granice.
U Beogradu vodi poslove oko uvoza i distribucije “robe”, i poznat je po tome da se nikad ne ponavlja.
Kažu da ako Pegula nešto obeća, to se dešava – makar pola grada moralo nestati.
Rimfet Zaklan – “Stari lisac”
Najstariji među nama, ali i najopasniji. Rimfet je čovek koji je preživeo vremena kada se problemi rješavali nožem, a ne telefonom.
Njegova reputacija ide ispred njega – miran, staložen, ali kad progovori, svi ćute.
Bio je u poslu prije nas svih, i zato ga svi poštuju.
U Kartelu je zadužen za starije veze, kontakte i “tihu diplomaciju” – on zna kako da se posao završi bez ijednog metka.
Kažu da Rimfet ne diže glas, ali kad te pogleda, znaš da ti vreme ističe.
Diego Dellarosa – “Stranac s juga”
Poreklom iz Italije, ali Balkan mu je u krvi. Diego ima kontakte širom Evrope, i čovek je zadužen za “međunarodne poslove”.
Njegov stil je hladan, precizan, diplomatski – ali svi znaju da iza osmijeha stoji čovek koji ne prašta izdaju.
Petar Mudonjić – “Tvrda ruka Kartela”
Petar je enforcer – čovek koji ne priča, nego deluje.
On rješava probleme koje drugi ne žele ni da pogledaju.
Ako Petar dođe na vrata, priča je već završena.
Ulični kod, čast i lojalnost – to su njegova pravila.
3. Kako i gdje smo se sastali
Prvi dogovor pao je u polumračnom bistrou pored stare pruge, iza pleksiglas zvučne barijere koju nitko nije dirao. Nije bilo velikih riječi : samo crna kafa, pepeljara puna opušaka i nekoliko tiših pogleda koji su rekli više od riječi. Dogovor je bio jasan: Tome vodi strategiju i veze, Pegula teren i robu, Rimfet kontakte i finansije, Diego strane poslove, a Petar red i bezbednost.
Tog dana nije rođena banda — rođen je Kartel. Ne galamimo, ne pravimo buku. Radimo tiho. I kad nas primetiš — već je kasno.
4. Zašto smo osnovali familiju
Balkan je pun ljudi koji misle da su kriminalci, ali malo njih razume strukturu, disciplinu i sistem.
Balkan Kartel je nastao da to promijeni.
Mi nismo ulica – mi smo podzemlje koje upravlja ulicom.
Kod nas nema igre – samo red, hijerarhija i poštovanje.
Svako zna svoje mesto, i svako zna kome polaže račun.
5. Tip familije: Kriminalna
Legalne aktivnosti:
- Noćni klub i VIP loža — paravan za sastanke sa bogatim klijentima i praonicu “uglađenog” kapitala.
- Logistika i iznajmljivanje kombija — legitiman biznis koji pokriva transport naših pošiljki.
- Investicije u stambene renovacije — kupovina, preuređenje i preprodaja stanova za “čišćenje” profita.
Ilegalne aktivnosti:
- Kanalizirani šverc oružja i droga — ciljane pošiljke kroz legalne rute i pokroviteljstva.
- Diskretne eliminacije i zastrašivanje — poslovi koje rade samo oni koji znaju šta rade.
- Regionalne operacije za specifične poslove — saradnje sa grupama iz Hrvatske, Italije i BiH za zajedničke zadatke.
6. Trenutno stanje organizacije
Balkan Kartel se širi tiho, ali čvrsto.
Naši ljudi su svuda — u policiji, firmama, luci i na ulicama Beograda.
Svaka pošiljka prolazi kroz nas, svaki dogovor i informacija su pod našom kontrolom. Vrijednost se ne mjeri samo novcem, već preciznošću i strahom koji ostavljamo.
U Kartel primamo samo one koji razumiju lojalnost i ćutanje — i koji su spremni da plate cenu svojih grešaka.
Greška u našem svetu se ne prašta. Ko pogreši, brzo shvati koliko znači kada Kartel pokaže svoje pravilo.
7. Ciljevi i motivacije
- Uspostaviti potpunu kontrolu nad beogradskim podzemljem
- Ojačati mrežu kontakata kroz region
- Obezbijediti stabilne “kanale” za robu i informacije
- Prati kapital kroz legalne firme i investicije
- Stvoriti organizaciju koja traje duže od ljudi koji je vode
8. Zaključak / Poruka
“Balkan Kartel nije banda.
To je sistem, krv i lojalnost.
Mi ne jurimo slavu – mi stvaramo strahopoštovanje.
Kod nas se ne moli, ne preklinje, ne izdaje.
Ili si sa nama… ili si pod nama.”
– Tome Šarac