alexisas
Šmeker
Igrač
Reaction score:6
DELUCA KARTEL
POCETAK
Sve je pocelo tihim poslovima na obali.
DeLuca porodica nikad nije jurila slavu niti bespotrebno nasijlje - novac i moc uvek su bili vazniji od toga da se vidi ko je "opasniji"
Posao je isao preko luke: Roba koja nikad nije bila prijavljena u papirima prolazila je nocu kroz kontenjere. Tu se ucvrstila njihova veza sa ljudima iz policije i carine.
Za razliku od drugih kartela koje su voleli da glume mafijase iz filmova, DeLuca je uvek igrao pametno. Glava porodice, Aleksandar Milivojevic veliki naslednik familije od oca Antonio DeLuca i majke Jovane Milivojevic nakon smrti oca preuzima porodicu i uzima "majcino" prezime Milivojevic i seli se sa Juga Italije u Srbiju i naseljuju grad Beograd.
U Beogradu vise nikad nista nije bilo isto svi su znali da su krenuli da se rade veliki poslovi i to da potice sa Juga Italije ali ime DeLuca kartel niko nije smeo da izgovori naglas vec se to samo spominjalo u sopstvenim mislima i sumnjama.
Ljudi su ga retko vidjali, ali svi su znali da bez njegovog znanja nista ne moze da se pomeri.
Njegova filozofija bila je jednostavna: Ako si na vrhu, niko ne treba da zna tvoje lice samo tvoje ime.
Kartel je rastao kroz trgovinu - prvo cigarete i alkohol, zatim drogu i oruzije. Ali kljuc njihove snage nije bio u robi, vec u mrezi kontakta.
Njihov covek je bio u banci, opstini, policiji cak i u drugim narko karetlima. Ako je neko treba da nestane i da mu se obrise svaki trag sa lica zemlje tako je i bilo.
Unutar kartela, disciplina je bila stroga. Svako je znao svoje mesto: Od vojnika koji su cuvali imovinu Kartela, do kapetana koji su vodili grad. I niko nije bio iznad pravila - izdaja je bila greh koji se nije oprastao i svi su to znali i postovali.
Bio je mrak u magacinu, samo jedna silica visila nad stolom. Aleksandar je cutao, i gledao sam svoje jednog po jednog i glasno rekao "Ne trazimo slavu, trazimo postovanje da nam niko ne dira ljude i nase biznise"
Jedan od mladih momaka se usudio: "A sta ako neko bude izdajica i isprica sve policiji?"
Pogledao sam ga namrstenom facom rekavsi mu: Onda te pojede mrak i odlazis u rupi jer su moji ljudi u policiji, drukare mi prvi otkrijemo. Zavijas sebe i svoju porodicu u crno ne igrajte se time. Nema price sa policijom ako to ja ne kazem, nema price po kafanama i nema kafane ako je to ne odobrim, ko se igra porodicom igra se svoji zivotim, zivom svojih najvoljenijih.
Zavrsim tako, ostavim casu na sto i kazem im jednostavno: Cilj nam je da grad radi po nasem filmu. Ne da vristimo, nego da se sve pomeri tiho. Ako razumes - radis, ne razumes? znas onda sta sledi.
Nasa familija trenutno broji 23 ljudi od poverenja koji su se svojim radom, odanoscu i stavljanjem glavu u torbu pokazali i dokazali za poziciju na koju se trenutno nalaze i tu je tek pocetak nasa prica u ovom gradu tek pocinje.
HIJERARHIJA
RAD - Svako zna svoj posao, svoje mesto.
RED - Svako na visini zadatka u strogoj ulozi svoje pozicije.
DISCIPLINA - Lojalnost je osnov, cutanje je zakon, unutrasnji sukob se resava unutar familije.
I. Sef: Aleksandar Milivojevic: Glava porodice aposolutna vlast. Za njega niko ne zna sem sam vrh Kartela.
II. Desna ruka: Luki Marusic - Najpoverljivi covek Aleksandara mozak Kartela, cuva ugled Kartela.
III. Kapetan: Tony Zelenski i Nikola DeLuca ( brat koji je zadrzao DeLuca prezime) - Vodi svoju grupu ljudi, vodi biznis familije, luke i brodogradilista.
IV. Vojnik ( 5 clanova ) imena necu pisati: Covek na terenu, ucene, cuvanje robe. Ljudi od poverenja, discipline i reda.
V. Sakupljac (10 clanova ): Ljudi koji su rasporedjeni u ostalim organizacijijama: Policija, BIA, drugi karteli njihova jedina duznost je sakupljanje informacija koje ce ici u nasu koristist.
VI. Vozac: Svi novi clanovi koji udju u familiju krecu od ovog ranka i oni rade sve pocetnice poslove: Licnog obezbedjenja, prenos poruka, spijunaza, korupcija.
KODEKS PRAVILA:
1. Cutanje je zakon - Izadjes ( gubis glavu )
2. Lojalnost iznad svega. (Porodica je na prvom mestu)
3. Postuj hijerarhiju: Svako postuje svog nadredjenog, ne ide se kod Sefa bez poziva.
4. Novac se ne krade od porodice.
5. Unutrasnji sukob se ne tolerise.
6. Posao je posao - Privatan zivot ostaje kod kuce.
7. Postuj starije po cinu.
Last edited by a moderator: