Z
zizi23
Gost Prestolnice
Igrač
Reaction score:0
1. Priča vođe – Veljko Bulke
Rođen sam u Linzu, u Austriji. Nije to bio grad snova, ali bio je početak mog puta. Odrastao sam u porodici koja nije imala mnogo, ali je imala obraz i ruke navikle na rad. Otac je danima dizao blokove po gradilištima, majka je u kancelariji slagala brojeve i račune, a ja sam iz prikrajka gledao kako se trud retko isplati.
Rano sam naučio da poštenje nije valuta koja se ovdje cijeni. Svet ne poštuje dobre, već lukave. Ne one što ćute, nego one što znaju da se probiju kroz buku.
Od tada sam sebi obećao nikad više neću biti samo posmatrač.
Još kao klinac sam naučio kako funkcioniše ulica. Počeo sam da se vrtim oko ljudi koji su znali gdje se okreće brza para. Automobili, preprodaje, mutni poslovi sve što donosi keš bez mnogo pitanja.
Ali nikad nisam igrao za sitno. Uvijek sam gledao korak dalje od svih.
Tu dolazi moj brat ---- Uroš Bulke. Obojica smo odrasli daleko od korena, u inostranstvu, ali sa istim pogledom na svijet. Uroš je bio sve u jednom: mozak koji je gledao cifre i šemu, i ruka koja je rijetko okretala leđa kad je trebalo delovati smireno kad treba planirati, nemilosrdan kad treba izvesti čovek koji je spajao hladnu računicu i brzinu akcije.
Zajedno smo povezali Nemačku i Austriju i složili mrežu ljudi koja je radila za nas. Sve je funkcionisalo dok, jednostavno, nije postalo previše vidljivo.
Kad su se stvari počele komplikovati, odlučili smo da promenimo teren.
Beograd je bio savršen grad s dušom, ali i sa dovoljno tame da te proguta ako znaš kojim putem ideš.
Tu je nastala Banditi ekipa ideja koja je počela kao plan dvojice braće, a danas prerasta u ime koje se šapuće po kraju, ali uvijek s dozom poštovanja.
Nismo tražili slavu. Samo prostor da pokažemo koliko daleko možemo ići kad nas svet potceni.
Mi nismo grupa koja se okuplja iz interesa. Mi smo sistem koji živi na lojalnosti, disciplini i razumu.
U Banditima nema povratka kad pređeš prag, ostaješ unutra.
Ili stojiš uz nas, ili stojiš naspram nas treće opcije nema.
2. Viši članovi
Danijel Cmarović – “Tiha sila”
Odrastao u Frankfurtu, gdje su pare bile igračka za odabrane.
Danijel je naučio kako ih okrenuti i umnožiti bez tragova.
U Beogradu vodi finansije Banditi ekipe, drži legalne poslove pod kontrolom.
Ne viče, ali njegova riječ se poštuje.
3. Kako i gdje smo se sastali
Prvi ozbiljan dogovor između nas trojice napravili smo u staroj kafani na obali Save.Na stolu su stajale flaše pića, mapa grada i papir sa planom jednostavno, ali jasno: kako zajedno da krenemo napred i ne pogrešimo.
Dogovorili smo se ko šta vodi: ja strategiju i kontakte, Danijel legalne stvari, Uroš teren i organizaciju.
Te večeri smo sklopili savez koji nije bio samo posao već prijateljstvo koje traje i danas.
4. Zašto smo osnovali familiju
Brzo smo shvatili da su mnogi ovde samo predstava bez stvarne organizacije i časti.Banditi su više od grupe to je red u kojem svako zna svoje mesto ko vodi, ko sprovodi.
Ne napadamo bez razloga, ali kad udarimo nema priče posle.
5. Tip familije: Kriminalna
<> Logistika i dostava (prevoz robe iz Austrije)<> Kafic u Rajskom
<> Investicije u male biznise
6. Trenutno stanje organizacije
Ne tražimo pažnju, ne pravimo buku delujemo promišljeno, sa planom i odlučno.Već imamo ljude na ključnim mestima u gradskim firmama, transportu i među onima koji drže ulice pod kontrolom.
Primamo samo one koji su provereni i koji znaju šta znači lojalnost.
Kod nas nema prostora za izdaju ili laži samo disciplina, poslušnost i nagrada za one koji se pokažu.
7. Ciljevi i motivacije
<> Ekspanzija tržišne prisutnosti u ključnim gradskim zonama<> Kontrola logističkih tokova i transportnih kanala
<> Razvijanje poslovnih partnerstava radi sinergije i pokrivanja rizika
<> Integracija dobiti kroz diversificirane investicije i nekretnine
<> Reputacija nepovjerljivosti za one koji krše kodeks
8. Zaključak / poruka
„Banditi nisu banda to je način. Poštovanje se osvaja ili ideš s nama do kraja ili nestaješ.“
— Veljko Bulke