ODBIJENO Familija Legionari

Status
Not open for further replies.
D

debeli

Šmeker
Igrač
Reaction score:1
Znaš kako je — kad ja pričam, pričam kao iz grla. Ovo nije obično pranje para i sitne krađe. Ovo je naša priča, naša zakletva i plan koji se gradi noć po noć. Ja sam Nenad Čmar, rođen u Austriji, ali Beograd mi je u kostima. Okupio sam ljude koji imaju priču, žicu i karakter. Zovemo se Legionari — zato što smo svi iz raznih mesta, ali kad stanemo zajedno, ponašamo se kao jedan organizam.

Meho Kokot iz Bosne, blizu Tuzle — on je srce ekipe. Bosanski humor, nepokolebljiv, uvek prvi kad treba braniti brata ili razvedriti atmosferu. Vozi starog Golfa, ima ožiljak na bradi od neke kafanske, pije Camel i zna da iz svake situacije izvuče smeh i rešenje. Kad Meho peva, sve brige nestanu na pet minuta, ali kad se utiša — znaš da je ozbiljno.

Pablo iz Guadalajare, Meksiko — hladan, pametan, pregovarač. On ne pravi buku; on pravi mostove. Ima kontakte van granica, nosi stare satove i kožni prsluk, i zna kako da priča s ljudima koji misle da su važniji nego jesu. Njegov glas kad progovori na španskom radi efekat — ljudi ćute i slušaju.

Čika Laki, Beograđanin — stari lisac. Dorćol, Vračar, Savamala — to su njegove teritorije, on zna portire, komšije, ko radi koje dežurstvo. Ima tetovažu okretnog ključa na ruci — kao simbol da razume vrata, ljude i veze. Kad treba informacija iz komšiluka, Laki je telefon koji klikne.

Cristian Gray iz Splita, Hrvatska — naš tihi precizni čovek. Bio je streljač, radio kao privatno obezbeđenje. Ne traži pažnju, ali kad treba hladna ruka i miran pogled, on je tu. Nosi narukvicu sa inicijalima majke i razglednice iz Splita u torbi — ritual koji ga drži prizemljenim. Kad on radi, znaš da će sve vratiti celo.

Mi trenutno nemamo ništa veliko — ni stan, ni oformljen biznis, ni luksuz. Spavamo u jeftinim sobama, kod prijatelja, nekad u kolima kad treba. Imamo samo ono što nosimo i to što smo međusobno dali jedno drugom: poverenje. Okupljamo se u kafanama na Dorćolu, ponekad u starom, polu-rušenom stanu na Vračaru, ili na keju dok Sava tiho nosi svoje priče. Tu se planira — ne u pisanim uputstvima, nego kroz razgovor, tajni pogled i razumevanje.

Naša filozofija je jednostavna: lojalnost, red, poštovanje. Nema izdajstva. Nema bahatosti. Ne idemo na šou i ne pravimo nepotrebne žrtve. Kad radimo, radimo za porodicu. Kad neko od nas padne, svi se dižemo. Kad neko zaradi — deli se u okviru sporazuma. Nismo monstrumi, ali nismo ni naivni. Hoćemo respekt, ne tražimo milost.

Memorije i sitni rituali nas drže ljudima. Meho ponekad naruči najjeftiniji pelinkovac i peva, Pablo polira stari sat dok misli, Laki jede mokru kiflu i priča o starim danima, Cristian pregleda razglednice iz Splita pre nego što legne, a ja uvek otvorim kartu grada i gledam rute dok pijem crnu kafu. Te male stvari nas drže stabilnima.

Bilo je prve noći kad smo hteli da osetimo puls. Nije išlo sve glatko — i dobro da nije. Vratili smo se s malo materijala, ali s ogromnim iskustvom. Naučili smo da poverenje nije reč, nego potvrda. Naučili smo da najopasniji protivnik nije uniforma — već pohlepa i strah među nama. I kad su počele da kruže glasine po gradu, znali smo da moramo da budemo pametniji, hladniji i jedinstveniji.

Imamo i saveznike koji dolaze: tip iz Rumunije koji poznaje krugove umetnina, momak iz Crne Gore koji ne govori puno ali deluje kad treba, par lokalaca koji prate kretanja u zgradama — svi svoj deo slagalice. Svako donosi veštinu, svako poznaje momenat kad treba da se povuče.

Ovo je plan na dugi rok. Ne pričamo o koracima koje ćemo napraviti — pričamo o cilju. Cilj je da nas se uvažava. Da kad neko čuje ime Legionari, stisne se u stomaku. Hoćemo da budemo jači, disciplinovaniji i pošteniji prema sebi nego ostali koji misle da su carstvo odmah tu. Mi ćemo ga graditi polako: prvo poverenje, pa reputacija, pa prostor koji je naš — ne samo baza, već dom.

Da završim — ovo nije film i ne tražim da me slikaš kao heroja. Ovo su ljudi koje sam izabrao i koje biraju mene. Ovo su grube ruke, ožiljci, smeh u kafani i tiha večer kad grad diše. Ovo je naša zakletva: da čuvamo jedni druge, da ne izdamo pravila i da kad dođe vreme — uzmemo svoje mesto. Legionari nisu samo ime. To je porodica. I tek smo počeli.

ID > 262-345
Discord > narkic1501

D

debeli

Šmeker
Igrač
Reaction score:1
Bio sam nazalost zaboravio da ubacim logo Familije ispod teksta!
1760558942609

sofija

sofija

Šmeker
Igrač
Reaction score:9
ODBIJENO

Razlog: Postoji familija sa slicnim imenom. Nepotupn formular. Prica nema RP smisla.

Mozete pisati novu prijavu u skladu sa pravilima za 30 dana od odbijanja ove prijave.​

Status
Not open for further replies.

Personalize

Top Bottom