Cupony
Batonga
Igrač
Reaction score:0
- - Vaš in-game nickname
- Cupony Belaybeg
- - Vaš ID
- 938-045
- - ID prekršioca
- 476-267
- - Vreme prekršaja
- 05.03.2026 00:20
- - Opis situacije
- Radimo pljacku objeka, sve ide po PS-u pohvala za ID 287-111 odradio RP na nivou, ali ja nazalost padam, bio sam tu bez oruzija mo "Oduzet vam je svaki vid koze potvrditi taj igrac koji me je pretresao, samo sam bio fizicka ispomoc tokom utovara, i opet sam dobio kazne za posjedovanje oruzija, itd... al to nije tema prijave. Glavna tema prijave su osnovna RP pravila koje je prekrsio doticni igrac. Sto se vidi na video materijalu, u periodu od 00:25 - 1:00 Citiram:munikacije" gdje zatrokira i pocinje krsiti osnovna RP pravila: PG, MG i SRP (PG oduzimanje komunikacijskih uredjaja tok upravljanja vozilom pod velikom brzinom, sto je RP nemoguce, SRP - Prepoznava osobu u zatamnjenom autu pored koje prolazimo velikom brzinom sa rjecima "Ovaj sto je se okrenuo bolje mu recite da se vrati" sto po RPu je nemoguce i smatra se SRP, onda ubacuje MG "da nebiste isli na Gradski i vi i on" ) Gdje ja nastavljam svoj RP , vidivsi da ce ovo biti veliki Fail, sa pitanjem jeste li meni nesto rekli gdje potvrdjuje da da vama. Vec tu sam ostao zatecen par sekundi, sta mi govori tokom IC eventa, odlucujem da neprekidam RP sve dok ne odbije jos par mojih pokusaja RPa i jednostavno se oglusi na svaki moj RP zahtjev i na moje /me i / do comande gdje ponavljam da krvarim i da mi treba dodazna ljecnicka pomoc i u jednom trenutku padam u nesvjest na zadnjem sjedistu auta gdje on nije ni pokusao nastaviti RP i sma tim napravio NRP, LRP i FRP. Tada vec vidno iznerviran kazem da sam pao u nesvjest i da se ukljuci malo U RP al nista. Onda zadnja opcija postavim pitanje dali prihvata drugi jezik komunikacije OOC sto je na moju radost prihvatio. Gdje mu govorim da je Pao na RP i da ce dobiti prijavu za MG i PG al pregledom vida sam uocio jos nekih greski koje sam do sada naveo. I pokusao da mu objasnim da grijesi i kako bi to trebalo da izgleda malo bogatije u RP gdje mi kaze Tisina ti ces mene uciti, gdje kazem "izvini "i svatam da ovaj razgovor nema svrhe i tu me ubacuje u zatvor. Tokom hapsenja sam ranjen i uhapsen od strane igraca ID 287-111 kojem sam rekao da krvarim i da mi je potrebna bolnicka pomoc gdje je taj sluzbenik ispostovao RP sa rjecima "Nista se nebrinite bicete zbrinuti, nece vam se nista desiti." Na zalost to je se desilo minut prije pocetka snimanja jer mi je Medal postavljen na 5 minuta. Na sto je ID 476-267 jednostavno i izignorisao do dolazka u pritvorsku jedinicu i unistio citav moj pokusaj RPa da mi se pruzi dodatna pomoc da se odvevem do bolnice da mi se ukaze ljecnicka pomoc ( Neka operacija, ukljanjanja metaka zasivanje rana i posle toga u zatvor. Gdje je se mogao odraditi kvalitetan RolePlay u roku od sat vremena, i da kasnije mozemo van igre pricati o tome.. Jednom rijecu popiso mi se covjek na karijeru od 17 godina mog RP u 5 minuta ruzno sto moram reci al sjecam se bas ko govno. A za zatvorsku kaznu da nepricam. 12godina po clanovima suda 89, 63.1, 63.2. Poznavajuci clanove mogao me tretiti samo po clanu 89 jer ostala dva clana nisam prekrsio ni po jednoj tacki, jer i sam je odradio pretres i nije nasao nista nedozvoljeno po tim clanovima, al to cu ostaviti za zalbe zlanova organizacije. Za moju iznesenu zalbu mogu i detaljnije obrazloziti na Diskordu. LP
- - Koju odluku smatrate pravednom
- Neka minimalna kazna za krsenje pravila ( 4.1, 4.11, 4.19, 4.22, 4.8 ) nije mi u cilju da dobije ogromnu kaznu, nego da poradi na RP jer je ovo RP server i predstavlja jednu od ugledniji drzavnih frakcija.
Ovo je striktno Zalba na igraca pojedinca, a ne kao clana BIA-e.