PREGLEDANO Forum | Žalba na igrača | №345

Status
Not open for further replies.
M

Marko Markovic

Gost Prestolnice
Igrač
Reaction score:6
- Vaš in-game nickname
Marko Markovic
- Vaš ID
746-258
- ID prekršioca
889-823, 278-964, 819-640, 665-435
- Vreme prekršaja
28.12.2025 / CCA 04:10
- Opis situacije
Dana [22.08.2025], tokom patroliranja, policija me je zatekla peške kako nosim pancir. U blizini je bilo parkirano vozilo Mac Senna, koje je moje. Na sudu sam jasno izjavio da vozim Mac Senna, a ne McLaren, kako bi moja odbrana imala relevantne činjenice. Policija je, nakon što me je uhapsila, pretresla vozilo i pronašla oružje i druge predmete. Važno je napomenuti da policija nije uzela saobraćajnu dozvolu niti bilo koji drugi dokaz koji bi potvrdio da je to vozilo moje. Nije postojala direktna veza između mene i pronađenog oružja, jer nisam bio u vozilu niti sam rukovao predmetima pronađenim u njemu.Vozilo je stajalo na parkingu.Na sudu sam priznao posedovanje pancira (član 63.2), ali nisam priznao posedovanje oružja (član 63.1), jer oružje nije moje i nemam nikakvu vezu sa njim. Imam čist dosije i nikada ranije nisam imao prekršaje, te sam pokazao saradnju sa sudom.Iako su maksimalne kazne po članu 63.1 i 63.2 do 4 godine, izrečena mi je kazna od 15 godina, što je očigledno nesrazmerno s obzirom na činjenice, moj čist dosije, priznanje za pancir i odsustvo dokaza da sam rukovao oružjem ili da sam bio u vozilu.Smtrtam da je došlo do proceduralne greške u primeni MG pravila, jer sam kažnjen za predmete koji nisu direktno u mojoj nadležnosti i za situacije u kojima nisam učestvovao, a policija i sud nisu imali dokaze da je vozilo u mom posedu u trenutku pronalaska oružja.Takođe bih želeo da naglasim da sam dugo vremena radio kao sudija na serveru i da sam upoznat sa procedurama i pravilima , što mi omogućava da procenim da je došlo do proceduralne greške. Smatram da je za nekoga ko je imao samo pancir na sebi, a koji je priznao krivicu i obrazložio razlog nošenja pancira, korektna kazna 2 godine, budući da član 63.2 predviđa do 4 godine zatvora, te nije nužno da se maksimalne kazne izriču svima.Takođe bih želeo da naglasim da smatram da je došlo do značajne neprofesionalnosti u radu i izražavanju sudije tokom postupka. Smatram da su u donošenju odluke mogli uticati lični kompleksi ili subjektivne procene dotičnog sudije, što je dovelo do nesrazmerne i nepravedne kazne.Na kraju postupka, pitao sam gde mogu podneti žalbu na presudu, a sudija mi je rekao da ću se “snaći sam”, što dodatno ukazuje na neprofesionalan pristup
- Dokazi
https://www.youtube.com/watch?v=deg7t-TxGCU
- Koju odluku smatrate pravednom
Što se tiče mene i moje kazne : Smatram da bi pravedna i proporcionalna kazna u ovom slučaju bila 2 godine zatvora za član 63.2 (posjedovanje pancira), uzimajući u obzir moj čist dosije, priznanje krivice za pancir, obrazložene razloge nošenja pancira i odsustvo dokaza o posedovanju oružja ili direktnoj vezi sa vozilom. Smatram da bi izricanje maksimalne kazne ili kazne od 15 godina bilo nesrazmerno i nepravedno u odnosu na sve činjenice i okolnosti slučaja. Što se tiče postupanja policije i sudije, smatram da bi bilo pravedno i korisno da njihovi nadređeni: Razgovaraju sa njima o pravilima MG i poštovanju roleplay procedura. Primenjuju odgovarajuće interne mere u skladu sa MG pravilima, kako bi se ispravile greške i sprečilo ponavljanje sličnih situacija. Obezbede obuku i nadzor kako bi svi članovi osoblja pravilno primenjivali pravila servera, čime bi se zaštitio kvalitet roleplaya i sprečilo da slične situacije ugroze iskustvo igrača i reputaciju servera.Cilj ovih mera nije kažnjavanje iz ličnih razloga, već edukacija i korektivna kontrola, kako bi se poštovala pravila i sprečile proceduralne greške koje mogu negativno uticati na zajednicu i integritet servera.
.

M

Marko Markovic

Gost Prestolnice
Igrač
Reaction score:6
Takođe bih želeo da naglasim okolnosti u trenutku kada je policija došla. U tom trenutku sam razgovarao sa sudijom koji mi je sudio, a on je, iz ličnih motiva ili kompleksa, pozvao policiju da me pretrese. Kada su pripadnici policijske uprave UKP stigli, sudija se smejao i komentarisao: „hahaha, sad si najebao“ i davao instrukcije policiji da me pretrese i odvede.

Koliko sam upoznat sa procedurama pravosudja i pravilima roleplaya, sudija nema ovlašćenja da naređuje pretres građanina na ulici niti da učestvuje u hapšenju, jer to nije njegova nadležnost. Ovo ponašanje predstavlja ozbiljnu neprofesionalnost i narušava integritet sudskog procesa.

Upravo iz ovakvih postupaka je, po mom mišljenju, ceo slučaj pretvoren u nepravednu sprdnju, a izrečena kazna od 14-15 godina očigledno nije u skladu sa pravilima roleplaya i proporcionalnošću kazni. Ovakvo ponašanje sudije i policije više podseća na deathmatch server, nego na ozbiljan roleplay, što može negativno uticati na iskustvo igrača i reputaciju servera.

Bojan Šćekić | Bojan

Bojan Šćekić | Bojan

Mangup
Chief of Forum Team
Forum Administrator
Administrator Team
Administrator
Reaction score:1
Pozdrav, sa vama je Administrator level 1 i Forum Administrator | Bojan Scekic
Vaša žalba je ODBIJENA.
Razlog: U video snimku se ne mogu utvrditi motivi kao što si naveo u opisu situacije.

Status
Not open for further replies.

Personalize

Top Bottom