RIle88
Batonga
Igrač
Reaction score:0
1.Priča vođe – Rile Novaković
Zovem se Rile Novaković.
Rođen sam 1996. godine u predgrađu Beograda, u porodici koja je uvek radila pošteno, ali nikad nije napredovala.
Otac je ceo život proveo u fabrici, majka na pijaci.
Od njih sam naučio dve stvari — da se čovek ne predaje i da se sve može postići ako znaš kad da ćutiš, a kad da progovoriš.
Na ulici sam naučio više nego u školi. Nisam bio najjači, ali sam znao da slušam i da posmatram.
Lojalnost sam stekao ne silom, već razumevanjem. Kada su se lokalne bande raspadale, ja sam od haosa napravio red.
Umesto besmislenog nasilja, stvorio sam sistem u kojem se zna ko govori, a ko sluša.
Shvatio sam da prava moć nije u oružju, već u mreži.
Ljudi veruju onome ko zna da donese odluku bez straha.
I tako je rođena ideja –Narcos – familija koja ne juri krv, već kontrolu.
2. Viši članovi
Macke Utoka – Desna Ruka
Čovjek koji nikad ne pita “zašto”, već “kako”. Hladan, precizan, operativan. Brine o tehničkim detaljima, transportu, vozilima i planiranju akcija. Kada Rile odluči, Macke to sprovede — bez traga i bez greške.
Kelja Sakić – Consigliere
Mozak koji sve drži u balansu. Pregovarač, finansijer i pravni štit organizacije. Kroz legalne poslove pere novac, sklapa ugovore i održava iluziju savršene firme. Za svjet — on je biznismen. Za nas — čuvar tajni.
3. Mjesto sastajanja
U mirnom delu Beograda, daleko od haosa centra, nalazi se vila pod nazivom “Sienna Group Consulting”. Na papiru — kancelarija strane firme. U stvarnosti — komandni centar.
Tu se donose odluke, vode sastanci i rešavaju problemi. Bez oružja za stolom, bez podignutih tonova — samo reči, papiri i planovi.
4.Zašto je osnovana familija
Beograd je grad koji guta slabije. Ulice se menjaju, lica nestaju, a iza svega ostaje samo prašina. Rile, Macke i Kelja su shvatili da preživljavaju samo oni koji imaju pravila i nekoga da im čuva leđa.
Familija je osnovana iz potrebe za redom — da se stvori struktura u kojoj postoji poverenje, disciplina i cilj. Nismo tražili moć radi moći.
Tražili smo sistem koji će trajati duže od nas.
5.Tip familije: Kriminalna
Legalne aktivnosti:
Noćni klubovi, barovi i ugostiteljski objekti
Autoservis i tuning vozila
Firme za obezbeđenje i logistiku
Građevinske i čistačke firme
Nekretnine i investicije
Import/Export i transport robe
Ilegalne aktivnosti:
Proizvodnja,krijumčarenje droge i oružja
Krađa automobila
Reketiranje i “zaštita” lokalnih biznisa
Pranje novca kroz legalne poslove
Organizovanje manjih, planskih pljački
6. Trenutno stanje
Organizacija trenutno broji 9 aktivnih i lojalnih članova. Svako ima jasnu ulogu i položaj u sistemu.
Rile vodi pregovore i održava odnose, Macke upravlja operacijama na terenu, a Kelja koordinira legalne tokove novca i kontakte.
Zajedno drže grad pod kontrolom — ne pucnjem, već dogovorom.
7. Ciljevi i motivacija
Uspostaviti stabilnu mrežu uticaja i kontrole nad ključnim djelovima grada
Održati balans između legalnog i ilegalnog
Obučavati nove članove da razumeju smisao discipline
Izgraditi reputaciju porodice koja poštuje reč, dogovor i čast
Pretvoriti Beograd u teritoriju na kojoj vlada red — naš red.
8. Zaključak
Narcos nije samo porodica — to je sistem.
Naš cilj nije brz novac, već trajna moć.
Mi ne dižemo buku — mi pravimo tišinu u kojoj se sve rešava.
Dok drugi traže slavu, mi gradimo nasleđe.
Dok god dišemo, Beograd će znati jedno:
Igra pripada onima koji znaju da ćute i planiraju.
Zovem se Rile Novaković.
Rođen sam 1996. godine u predgrađu Beograda, u porodici koja je uvek radila pošteno, ali nikad nije napredovala.
Otac je ceo život proveo u fabrici, majka na pijaci.
Od njih sam naučio dve stvari — da se čovek ne predaje i da se sve može postići ako znaš kad da ćutiš, a kad da progovoriš.
Na ulici sam naučio više nego u školi. Nisam bio najjači, ali sam znao da slušam i da posmatram.
Lojalnost sam stekao ne silom, već razumevanjem. Kada su se lokalne bande raspadale, ja sam od haosa napravio red.
Umesto besmislenog nasilja, stvorio sam sistem u kojem se zna ko govori, a ko sluša.
Shvatio sam da prava moć nije u oružju, već u mreži.
Ljudi veruju onome ko zna da donese odluku bez straha.
I tako je rođena ideja –Narcos – familija koja ne juri krv, već kontrolu.
2. Viši članovi
Macke Utoka – Desna Ruka
Čovjek koji nikad ne pita “zašto”, već “kako”. Hladan, precizan, operativan. Brine o tehničkim detaljima, transportu, vozilima i planiranju akcija. Kada Rile odluči, Macke to sprovede — bez traga i bez greške.
Kelja Sakić – Consigliere
Mozak koji sve drži u balansu. Pregovarač, finansijer i pravni štit organizacije. Kroz legalne poslove pere novac, sklapa ugovore i održava iluziju savršene firme. Za svjet — on je biznismen. Za nas — čuvar tajni.
3. Mjesto sastajanja
U mirnom delu Beograda, daleko od haosa centra, nalazi se vila pod nazivom “Sienna Group Consulting”. Na papiru — kancelarija strane firme. U stvarnosti — komandni centar.
Tu se donose odluke, vode sastanci i rešavaju problemi. Bez oružja za stolom, bez podignutih tonova — samo reči, papiri i planovi.
4.Zašto je osnovana familija
Beograd je grad koji guta slabije. Ulice se menjaju, lica nestaju, a iza svega ostaje samo prašina. Rile, Macke i Kelja su shvatili da preživljavaju samo oni koji imaju pravila i nekoga da im čuva leđa.
Familija je osnovana iz potrebe za redom — da se stvori struktura u kojoj postoji poverenje, disciplina i cilj. Nismo tražili moć radi moći.
Tražili smo sistem koji će trajati duže od nas.
5.Tip familije: Kriminalna
Legalne aktivnosti:
Noćni klubovi, barovi i ugostiteljski objekti
Autoservis i tuning vozila
Firme za obezbeđenje i logistiku
Građevinske i čistačke firme
Nekretnine i investicije
Import/Export i transport robe
Ilegalne aktivnosti:
Proizvodnja,krijumčarenje droge i oružja
Krađa automobila
Reketiranje i “zaštita” lokalnih biznisa
Pranje novca kroz legalne poslove
Organizovanje manjih, planskih pljački
6. Trenutno stanje
Organizacija trenutno broji 9 aktivnih i lojalnih članova. Svako ima jasnu ulogu i položaj u sistemu.
Rile vodi pregovore i održava odnose, Macke upravlja operacijama na terenu, a Kelja koordinira legalne tokove novca i kontakte.
Zajedno drže grad pod kontrolom — ne pucnjem, već dogovorom.
7. Ciljevi i motivacija
Uspostaviti stabilnu mrežu uticaja i kontrole nad ključnim djelovima grada
Održati balans između legalnog i ilegalnog
Obučavati nove članove da razumeju smisao discipline
Izgraditi reputaciju porodice koja poštuje reč, dogovor i čast
Pretvoriti Beograd u teritoriju na kojoj vlada red — naš red.
8. Zaključak
Narcos nije samo porodica — to je sistem.
Naš cilj nije brz novac, već trajna moć.
Mi ne dižemo buku — mi pravimo tišinu u kojoj se sve rešava.
Dok drugi traže slavu, mi gradimo nasleđe.
Dok god dišemo, Beograd će znati jedno:
Igra pripada onima koji znaju da ćute i planiraju.