ODBIJENO RP Priča-Kumanovski Klan

Status
Not open for further replies.
iammkd

iammkd

Batonga
Igrač
Reaction score:2
RP PRIČA – KUMANOVSKI KLAN

1. Priča vođe
Zovem se Mario Makedoniski, potičem iz Kumanova. Sa svojim 25 godina, naučio sam da na ulici snaga nije u brojkama – već u stavu, lojalnosti i tišini.
Od malih nogu sam gledao kako se ljudi bore za mesto pod suncem, ali retki znaju da čuvaju ono što zaista vredi. Posmatrao sam, učio i čekao trenutak.
Kad haos u gradu nije dao red, ja sam ga stvorio. Kumanovski Klan nije formiran radi moći – formiran je zbog brata, časti i krvi. Crvena i crna su naše boje; crvena – krv i lojalnost, crna – tišina i moć.

2. Viši članovi organizacije
– Desna ruka: Ljuba Zemunac – čovek koji zna da vodi kad treba da bude miran, i da udari kad je vreme.
– Kapetan terena: Veljko Belivuk – poznat po tome što ne postavlja pitanja, on dobija zadatke i radi ih.
– Logistika & veze: Nikola Aleksovski – taj iza scene, zna ko ima šta i ko zna koga.
– Red i bezbednost: Nikola Stojanovski – on čuva naše granice i zna ko igra igru, a ko samo pričati.
– Finansije & nabavka: Gjorgji Bojkovski – brojevi su mu kod, ali i oruđe.
… i red drugih, neimenovanih, koji stoje iza imena.

3. Lokacija i infrastruktura
Sedište klana je u Kumanovu, ali domet naše mreže prelazi granice. Operativne baze su diskretne, logistika pažljivo osmišljena – svaka ruta, svaka pošiljka, svaka osoba je deo sistema.
Na papiru – obične firme. U praksi – struktura koja diše i reaguje, spremna.

4. Legalne aktivnosti
Kroz firme koje deluju u transportu, logistici, poslovima skladištenja, gradimo pokriće.
Paparazzi vide kamione i logo. Mi vidimo mrežu, čvorišta i moguće puteve.

5. Ilegalne aktivnosti
Kad se skuče vreme za ozbiljno – naše operacije se pokreću. Pratimo, delujemo, štitimo. Svaka ruta je planirana, svaki član zna svoj deo. Izdaja nema mesta.
Klan ne sanja o haosu – klan živi sve to disciplinovano.

6. Motivacija i ciljevi
Kumanovski Klan ne funkcioniše samo zbog para. Funkcioniše zbog imena koje mora trajati. Zadatak je da budemo respektovani, čak i kroz tišinu.
Cilj: da ime Klan-a bude sinonim za disciplinu, lojalnost i red – ne samo u Kumanovu, već gde god se pojavimo.

7. Trenutno stanje
Klan funkcioniše sa jasno definisanom hijerarhijom i aktivnim članovima raspoređenim na ključnim pozicijama. Ulazak nije laka stvar — proverava se lojalnost i sposobnost.
Kad si deo Klan-a, nisi samo član. Ti si brat.

8. Zaključak / Poruka
Kumanovski Klan nije samo grupa ljudi — to je organizacija sa smislom.
Svaki potez nosi značaj, svaka reč težinu, svako ime svoju istoriju.
> “Crvena boja pokazuje ko smo. Lojalnost pokazuje koliko ćemo trajati.”
— Mario Makedoniski

iammkd

iammkd

Batonga
Igrač
Reaction score:2
Klan logo

Petar Iličić

Petar Iličić

Svemirski Jahač Ponija
Igrač