RIle88
Batonga
Igrač
Reaction score:0
Narcos Family
1. Priča vođe – Rile Novaković
Zovem se Rile Novaković, mnogi me zovu Riki.
Rođen sam 1996. godine u predgrađu Beograda, u porodici koja je uvek radila pošteno, ali nikad nije napredovala.
Otac je ceo život proveo radeći u fabrici, dok je majka radila na pijaci.
Od njih sam naučio tri stvari :
-Da se čovek ne predaje.
-Da se sve može postići ako znaš kad da ćutiš, a kad da progovoriš.
-Da se poštovanje ne traži,ono se zaslužuje.
Na ulici sam naučio pravila pre nego u školi. Nije bilo važno ko je najglasniji, već ko je najpametniji.
Dok su drugi jurili probleme, ja sam učio kako da ih izbegnem ili okrenem u svoju korist. Ljudi su počeli da dolaze kod mene po savjet, jer sam znao da sagledam stvari hladne glave.
Lojalnost sam stekao ne silom, već razumevanjem.
Kada su se lokalne bande raspadale, ja sam od haosa napravio red.
Polako sam okupljao ljude koji su razumeli jednu stvar lojalnost je vrednija od straha.
Svako je imao svoje mesto, svoje zadatke i svoju odgovornost. Nije bilo nepotrebne buke, niti besmislenog nasilja.
Umesto besmislenog nasilja, stvorio sam sistem u kojem se zna ko govori, a ko sluša.
Shvatio sam da prava moć nije u oružju, već u mreži. Ljudi veruju onome ko zna da donese odluku bez straha. I tako je rođena ideja,Ime koje će se izgovarati tiho, ali sa poštovanjem Narcos.
Familija koja ne juri krv, već kontrolu.
Jer prava moć nikada ne dolazi od onoga ko najglasnije preti, već od onoga ko drži konce, a da ga mnogi ni ne primete.
2. Viši članovi
Nenad Memedovic– Desna Ruka
Odrastao u običnoj porodici gdje se poštovao rad i skromnost.
Čovek koji nikad ne pita “zašto”, već “kako”. Hladan, precizan, operativan.
Brine o tehničkim detaljima, transportu, vozilima i planiranju akcija. Kada Rile odluči, Nenad to sprovede bez traga i bez greške.
Veljko Igris– Menadžer
Mozak koji sve drži u balansu.
Pregovarač, finansijer i pravni štit porodice. Kroz legalne poslove pere novac, sklapa ugovore i održava iluziju savršene firme.
Za svet on je samo obični biznismen. Za nas čuvar tajni.
3. Mesto sastajanja
U mirnom delu Beograda, daleko od haosa centra, nalazi se vila pod nazivom “Stratos Group Consulting”.
Na papiru kancelarija strane firme. U stvarnosti mjesto gdje se okuplja najveća elita Beograda.
Tu se donose odluke, vode sastanci i rešavaju problemi. Bez oružja za stolom, bez podignutih tonova samo reči, papiri i planovi.
4. Zašto je osnovana familija
Beograd je grad koji guta slabije. Ulice se menjaju, lica nestaju, a iza svega ostaje samo prašina.
Rile, Nenad i Velja su shvatili da preživljavaju samo oni koji imaju pravila i nekog ko im čuva leđa.
Familija je osnovana iz potrebe za redom da se stvori struktura u kojoj postoji poverenje, disciplina i cilj.
Nismo tražili moć radi moći. Tražili smo sistem koji će trajati duže od nas.
5. Tip familije: Kriminalna
Legalne aktivnosti:
-Benzinska pumpa Beograd na vodi
-Noćni klubovi, barovi i ugostiteljski objekti
-Firme za obezbeđenje i logistiku
-Građevinske i čistačke firme
-Nekretnine i investicije
-Import/Export i transport robe
Ilegalne aktivnosti:
-Reketiranje i “zaštita” lokalnih biznisa
-Pranje novca kroz legalne poslove
-Organizovanje manjih, planskih pljački
-Utiču na lokalne strukture moći (policija, advokati, biznismeni)
6. Trenutno stanje
Organizacija trenutno broji 15 aktivnih i lojalnih članova. Svako ima jasnu ulogu i položaj u sistemu.Posjedujemo porodičnu kuću i Benzinsku pumpu
Dok Rile vodi pregovore i održava odnose sa elitom, Nenad upravlja operacijama na terenu, a Velja koordinira legalne tokove novca i kontakte.
Zajedno držimo grad pod kontrolom ne pucnjem, već dogovorom.
7. Ciljevi i motivacija
-Uspostaviti stabilnu mrežu uticaja i kontrole nad ključnim delovima grada
-Održati balans između legalnog i ilegalnog
-Obučavati nove članove da razumeju smisao RP discipline
-Izgraditi reputaciju organizacije koja poštuje reč, dogovor i čast
-Pretvoriti Beograd u teritoriju na kojoj vlada red — naš red.
8. Zaključak
Mi smo porodica u kojoj se moć i poštovanje ne traži već zaslužuje.
Naš cilj nije brz novac, već dugotrajna moć.
Mi ne dižemo buku, mi pravimo tišinu u kojoj se sve rešava.
Dok drugi traže slavu, mi gradimo nasleđe.
Dok god dišemo, Beograd će znati jedno:
Igra pripada onima koji znaju da ćute i planiraju.
1. Priča vođe – Rile Novaković
Zovem se Rile Novaković, mnogi me zovu Riki.
Rođen sam 1996. godine u predgrađu Beograda, u porodici koja je uvek radila pošteno, ali nikad nije napredovala.
Otac je ceo život proveo radeći u fabrici, dok je majka radila na pijaci.
Od njih sam naučio tri stvari :
-Da se čovek ne predaje.
-Da se sve može postići ako znaš kad da ćutiš, a kad da progovoriš.
-Da se poštovanje ne traži,ono se zaslužuje.
Na ulici sam naučio pravila pre nego u školi. Nije bilo važno ko je najglasniji, već ko je najpametniji.
Dok su drugi jurili probleme, ja sam učio kako da ih izbegnem ili okrenem u svoju korist. Ljudi su počeli da dolaze kod mene po savjet, jer sam znao da sagledam stvari hladne glave.
Lojalnost sam stekao ne silom, već razumevanjem.
Kada su se lokalne bande raspadale, ja sam od haosa napravio red.
Polako sam okupljao ljude koji su razumeli jednu stvar lojalnost je vrednija od straha.
Svako je imao svoje mesto, svoje zadatke i svoju odgovornost. Nije bilo nepotrebne buke, niti besmislenog nasilja.
Umesto besmislenog nasilja, stvorio sam sistem u kojem se zna ko govori, a ko sluša.
Shvatio sam da prava moć nije u oružju, već u mreži. Ljudi veruju onome ko zna da donese odluku bez straha. I tako je rođena ideja,Ime koje će se izgovarati tiho, ali sa poštovanjem Narcos.
Familija koja ne juri krv, već kontrolu.
Jer prava moć nikada ne dolazi od onoga ko najglasnije preti, već od onoga ko drži konce, a da ga mnogi ni ne primete.
2. Viši članovi
Nenad Memedovic– Desna Ruka
Odrastao u običnoj porodici gdje se poštovao rad i skromnost.
Čovek koji nikad ne pita “zašto”, već “kako”. Hladan, precizan, operativan.
Brine o tehničkim detaljima, transportu, vozilima i planiranju akcija. Kada Rile odluči, Nenad to sprovede bez traga i bez greške.
Veljko Igris– Menadžer
Mozak koji sve drži u balansu.
Pregovarač, finansijer i pravni štit porodice. Kroz legalne poslove pere novac, sklapa ugovore i održava iluziju savršene firme.
Za svet on je samo obični biznismen. Za nas čuvar tajni.
3. Mesto sastajanja
U mirnom delu Beograda, daleko od haosa centra, nalazi se vila pod nazivom “Stratos Group Consulting”.
Na papiru kancelarija strane firme. U stvarnosti mjesto gdje se okuplja najveća elita Beograda.
Tu se donose odluke, vode sastanci i rešavaju problemi. Bez oružja za stolom, bez podignutih tonova samo reči, papiri i planovi.
4. Zašto je osnovana familija
Beograd je grad koji guta slabije. Ulice se menjaju, lica nestaju, a iza svega ostaje samo prašina.
Rile, Nenad i Velja su shvatili da preživljavaju samo oni koji imaju pravila i nekog ko im čuva leđa.
Familija je osnovana iz potrebe za redom da se stvori struktura u kojoj postoji poverenje, disciplina i cilj.
Nismo tražili moć radi moći. Tražili smo sistem koji će trajati duže od nas.
5. Tip familije: Kriminalna
Legalne aktivnosti:
-Benzinska pumpa Beograd na vodi
-Noćni klubovi, barovi i ugostiteljski objekti
-Firme za obezbeđenje i logistiku
-Građevinske i čistačke firme
-Nekretnine i investicije
-Import/Export i transport robe
Ilegalne aktivnosti:
-Reketiranje i “zaštita” lokalnih biznisa
-Pranje novca kroz legalne poslove
-Organizovanje manjih, planskih pljački
-Utiču na lokalne strukture moći (policija, advokati, biznismeni)
6. Trenutno stanje
Organizacija trenutno broji 15 aktivnih i lojalnih članova. Svako ima jasnu ulogu i položaj u sistemu.Posjedujemo porodičnu kuću i Benzinsku pumpu
Dok Rile vodi pregovore i održava odnose sa elitom, Nenad upravlja operacijama na terenu, a Velja koordinira legalne tokove novca i kontakte.
Zajedno držimo grad pod kontrolom ne pucnjem, već dogovorom.
7. Ciljevi i motivacija
-Uspostaviti stabilnu mrežu uticaja i kontrole nad ključnim delovima grada
-Održati balans između legalnog i ilegalnog
-Obučavati nove članove da razumeju smisao RP discipline
-Izgraditi reputaciju organizacije koja poštuje reč, dogovor i čast
-Pretvoriti Beograd u teritoriju na kojoj vlada red — naš red.
8. Zaključak
Mi smo porodica u kojoj se moć i poštovanje ne traži već zaslužuje.
Naš cilj nije brz novac, već dugotrajna moć.
Mi ne dižemo buku, mi pravimo tišinu u kojoj se sve rešava.
Dok drugi traže slavu, mi gradimo nasleđe.
Dok god dišemo, Beograd će znati jedno:
Igra pripada onima koji znaju da ćute i planiraju.
Last edited: