M
markann034
Gost Prestolnice
Igrač
Reaction score:0
Discord: Yaaiks
ID: 3825891. Priča vođe – Marko Petrovic
Rođen sam u Minhenu, Njemačka. Odrastao sam u porodici koja je sve što je imala – zaradila poštenim radom. Moj otac je radio po gradilištima, majka je bila u knjigovodstvu, a ja sam od malih nogu gledao kako se trud i znoj rijetko isplate.
Shvatio sam rano da ovaj svijet ne nagrađuje poštene, nego pametne i bezobzirne.
Još kao tinejdžer sam počeo da se motam oko ljudi koji su znali kako se pravi brza lova. Automobili, falsifikati, sumnjive trgovine — sve što donosi profit, a ne traži objašnjenja.
Ali nikad nisam bio sitan igrač. Uvijek sam ciljao više.
Tu dolaze moji rođaci – Luka i David. Obojica su odrasla u Austriji, daleko od Beograda, ali sa istim korijenima i istim načinom razmišljanja. Luka je bio mozak, hladan i proračunat, odličan s papirima i finansijama. David je bio srce akcije — brz, precizan i bez straha.
Zajedno smo napravili vezu između Njemačke i Austrije, i izgradili mrežu ljudi koji su radili za nas. Sve je bilo dobro dok nije postalo previše vidljivo.
Kad su se stvari počele komplikovati, odlučili smo da promijenimo teren.
Beograd je bio savršen — grad koji ima dušu, ali i dovoljno tame da se u njoj izgubiš ako znaš kako.
Tu je rođena Tunja Imperija – ideja koja je počela kao plan trojice rođaka, a sada prerasta u ime koje se izgovara tiho, ali s poštovanjem.
Mi nismo obična organizacija. Mi smo sistem koji se gradi na lojalnosti, disciplini i pameti.
Ko jednom uđe u Tunju – više ne izlazi. Ili si dio nas, ili si protiv nas.
2. Viši članovi
Luka Vukovic – “Broker u senci”
Odrastao u Beču, među ljudima koji su pričali o parama kao o igračkama. Luka je naučio kako se novac pere, sakriva i umnožava bez traga.
U Beogradu vodi finansije Tunja Imperije i održava legalne biznise kroz koje prolazi naš kapital.
Ne diže glas, ali svi slušaju kad on nešto kaže.
David Jurinovic – “Vozač bez straha”
David je oduvijek bio adrenalinski tip. Radio je u Austriji kao vozač, ali je brzo prešao na poslove u sivoj zoni.
U Beogradu vodi transport i teren — svaka isporuka, svaki rizik, sve ide preko njega.
Kažu da ako David preuzima robu, posao je siguran.
3. Kako i gdje smo se sastali
Prvi ozbiljan dogovor između nas trojice bio je u starom skladištu kod Dunava.
Na stolu boca viskija, karta Beograda i plan — jednostavan, ali jasan: preuzeti grad bez buke.
Dogovorili smo se da ja vodim strategiju i kontakte, Luka finansije i legalni paravan, a David teren i logistiku.
Tu noć smo sklopili savez koji traje i danas.
4. Zašto smo osnovali familiju
Zato što smo shvatili da u Beogradu svi glume kriminalce, ali rijetko ko zna šta znači imati strukturu i čast.
Tunja Imperija nije samo grupa ljudi — to je sistem u kojem se zna ko je gazda, a ko vojnik.
Mi ne pucamo prvi, ali kad pucamo – niko ne ostaje da priča o tome.
5. Tip familije: Kriminalna
Legalne aktivnosti:
- Transportna firma (paravan za prevoz “robe”)
- Autopraonica i barovi u centru Beograda
- Investicije u male biznise i nekretnine
Ilegalne aktivnosti:
- Šverc oružja i narkotika
- Falsifikovanje dokumenata i vozila
- Iznuđivanje i pranje novca
- Poslovi sa drugim grupama u regionu
- Diskretno rješavanje “problema” po narudžbi
6. Trenutno stanje organizacije
Tunja Imperija raste iz dana u dan.
Nismo glasni, ne hvalimo se. Radimo tiho, precizno, i pametno.
U Beogradu već imamo svoje ljude u policiji, u biznisima i u podzemlju.
Primamo samo provjerene ljude koji razumiju riječ lojalnost.
Kod nas nema laži, nema izdaje – samo red, poslušnost i nagrada za one koji se dokažu.
7. Ciljevi i motivacije
- Širenje utjecaja po Beogradu
- Potpuna kontrola nad transportom i švercom
- Uspostavljanje veza sa drugim organizacijama radi zajedničkih poslova
- Pranje kapitala kroz legalne investicije
- Stvaranje reputacije organizacije koja ne prašta izdaju
8. Zaključak / poruka
“Tunja Imperija nije banda – to je krv, to je sistem, to je način života.
Kod nas se ne traži poštovanje – ono se osvaja.
Kad jednom staneš uz nas, ili ideš do kraja… ili te više nema.”
– Marko Petrovic