Dušan Spasojević
Batonga
Igrač
Reaction score:0
- - Vaš in-game nickname
- Dusan Spasojevic
- - Vaš ID
- 460-350
- - ID prekršioca
- Ante Đukela
- - Vreme prekršaja
- 10.6.2026
- - Opis situacije
- Prilikom održavanja radarske kontrole i održavanja prvog časa polaznika obuke na lokaciji BIA bilo je vidljivo da dolaze lica koja nas ometaju. Istima sam dao upozorenje da se udalje, kao i kolega koji je polaznik, koji je mirno i staloženo pokušavao udaljiti lica koja su provocirala i ometala rad policijskih službenika, što je kažnjivo po pravilima servera. Također, koliko sam do sada upoznat sa pravilima servera i uprave, u kojoj sam u dva navrata proveo ukupno pet mjeseci, nikada nisam bio kažnjavan za kršenje pravila vezanih za rad u Saobraćajnoj upravi. Jučer sam imao situaciju u kojoj sam prema jednom licu reagovao na način da sam ga pokušao tejzati kroz otvoren prozor vozila. Do sada sam bio upoznat sa pravilom da, ukoliko igrač provocira, gazi službenike prilikom izvršavanja dužnosti i ne posluša naređenje da se udalji, imam pravo da ga izvadim koristeći tejzer, što sam i uradio u ovom slučaju. Shvatajući da je ovo ipak igra i želeći da budem što korektniji, pokušao sam prići igraču sa strane otvorenog prozora kako bih iskoristio mogućnost da ga na taj način izvučem iz vozila. Međutim, isti se provokativno i polako udaljavao, te sam bez ikakve loše namjere pokušao izvršiti radnju. Znao sam da, ukoliko ne pogodim kroz prozor, igrač neće ispasti iz vozila, što se upravo i desilo. Ipak, na snimku se jasno vidi da sam imao namjeru prići otvorenom prozoru i postupiti na pravilan način. Nakon toga se vozilo udaljilo, a ja sam se vratio kod polaznika kako bih mu objasnio i pokazao šta smije, a šta ne smije raditi u ovakvim situacijama. Tada me je u jednom trenutku admin, naveden u prijavi, povukao u prostoriju, što se također vidi na snimku. Žalbu podnosim na navedenog admina jer su sa situacijom zbog koje sam kažnjen upoznati handler USP-a Ćeomir Dimić, kao i Cone. Ovim putem službeno se žalim na admina vaše zajednice koji me kaznio za situaciju u kojoj smatram da sam postupio ispravno i u skladu sa svojim ovlaštenjima. Situaciju zbog koje sam kažnjen opisao sam iznad, a ista se jasno vidi i u video-dokazu koji ostavljam na uvid. Molim vas da pažljivo pogledate i poslušate šta mi admin govori vezano za pravila servera i moje postupanje u sličnim situacijama u budućnosti. Neko ko je izabrao USP kao organizaciju koja pruža najviše mogućnosti za kvalitetan roleplay i komunikaciju sa igračima govori da ovakve situacije trebamo rješavati upozorenjem, a ukoliko lice ne posluša, da trebamo otvoriti vatru na vozilo, a zatim izvući igrača iz automobila. Smatram da admin ne poznaje dovoljno pravila servera te svojim objašnjenjima usmjerava igrače ka povećanju DM-a na serveru, što se jasno može čuti na snimku. Na početku razgovora se čuje da mirnim i staloženim tonom pokušavam objasniti da sam imao namjeru pravilno odraditi postupak, ali da se zbog ponašanja igrača desilo da je tejzer pogodio vozilo. Sama skripta ne dozvoljava da igrač ispadne iz vozila ukoliko pogodak nije kroz prozor, tako da mu nisam nanio nikakvu štetu. Međutim, admin se fokusira na stvari iz stvarnog života koje se u velikoj mjeri razlikuju od mogućnosti koje pruža igra, kako u pogledu ponašanja igrača, tako i same fizike vozila i kretanja karaktera. Ponovo napominjem da se pažljivo posluša šta admin govori i na koji način objašnjava cijelu situaciju. Na 2:33 minuta snimka pita me: „Gdje vama piše da smijete tejzati kola koja imaju otvoren prozor?“ Nakon toga me pita: „Ko vas je to učio?“ Smatram da me niko nije morao učiti tome, jer sam u dva navrata proveo ukupno pet mjeseci u Saobraćajnoj policiji pod vodstvom tri generala, obavljajući svoju dužnost bez ijedne greške i bez ijedne kazne. Od 2:47 minuta nadalje jasno se čuje da je admin vidno iznerviran situacijom te značajno podiže ton dok pokušava objasniti nešto što možda jeste tako u stvarnom životu, ali ono što mi igramo ipak nije stvarni život. Ipak, svi težimo što realističnijem roleplayu u granicama mogućnosti koje nam igra pruža. Žao mi je što se tekst odužio, ali želim da vam približim situaciju i ukažem na ozbiljne greške i nepravilnosti koje, po mom mišljenju, nisu primjerene jednom administratoru ove zajednice. Kao neko ko je od prvog dana na serveru i ko je najveći dio svog vremena posvetio radu u USP-u, trudeći se da poštuje sva pravila zajednice, smatram da ovakav način rada i postupanja admina, koji redovno kažnjava igrače, pritom ih pogrešno upućuje i kažnjava na osnovu svog ličnog viđenja toga kako bi nešto trebalo izgledati u stvarnom životu, nema mjesta na ovoj zajednici. Ja sam samo jedan od igrača koji je na ovaj način nepravedno kažnjen. Nametnuto mi je neko novo „pravilo“ po kojem bih navodno trebao postupati u ovakvim situacijama. Nakon svega navedenog, zapitajte se koliko je igrača navedeni admin kaznio na osnovu vlastitog tumačenja pravila i koliko ih je time možda udaljio sa zajednice, pogotovo one koji u tom trenutku nisu imali snimljen kompletan događaj
- - Koju odluku smatrate pravednom
- Smatram da admin treba biti najstroze kaznjen, osim nepoznavanja pravila grada isti namece svoje tvrdnje koje uporedjuje sa realisticnim zivotom. Smatram da zajednica poput ove nesmije si dopustiti da pojedinci kvare ugled tima i same zajednice ovakvim greskama i tumacenje pravila koje pretpostavljam on ima zelju da se tako izvrsavaju, pritom vidno vec uzrujan povecava ton i postavlja mi pitanja o stvarima koje bi on morao imati u malom prstu kao administratir ovakve zajednice - Nadam se da ce se video dokaz pogledati vise puta kako bi culi sta on prica i shvatili zasto sam napisao stogu kaznu da trazim za istoga
Prilikom održavanja radarske kontrole i održavanja prvog časa polaznika obuke na lokaciji BIA bilo je vidljivo da dolaze lica koja nas ometaju. Istima sam dao upozorenje da se udalje, kao i kolega koji je polaznik, koji je mirno i staloženo pokušavao udaljiti lica koja su provocirala i ometala rad policijskih službenika, što je kažnjivo po pravilima servera.
Također, koliko sam do sada upoznat sa pravilima servera i uprave, u kojoj sam u dva navrata proveo ukupno pet mjeseci, nikada nisam bio kažnjavan za kršenje pravila vezanih za rad u Saobraćajnoj upravi.
Jučer sam imao situaciju u kojoj sam prema jednom licu reagovao na način da sam ga pokušao tejzati kroz otvoren prozor vozila. Do sada sam bio upoznat sa pravilom da, ukoliko igrač provocira, gazi službenike prilikom izvršavanja dužnosti i ne posluša naređenje da se udalji, imam pravo da ga izvadim koristeći tejzer, što sam i uradio u ovom slučaju.
Shvatajući da je ovo ipak igra i želeći da budem što korektniji, pokušao sam prići igraču sa strane otvorenog prozora kako bih iskoristio mogućnost da ga na taj način izvučem iz vozila. Međutim, isti se provokativno i polako udaljavao, te sam bez ikakve loše namjere pokušao izvršiti radnju. Znao sam da, ukoliko ne pogodim kroz prozor, igrač neće ispasti iz vozila, što se upravo i desilo. Ipak, na snimku se jasno vidi da sam imao namjeru prići otvorenom prozoru i postupiti na pravilan način.
Nakon toga se vozilo udaljilo, a ja sam se vratio kod polaznika kako bih mu objasnio i pokazao šta smije, a šta ne smije raditi u ovakvim situacijama. Tada me je u jednom trenutku admin, naveden u prijavi, povukao u prostoriju, što se također vidi na snimku.
Žalbu podnosim na navedenog admina jer situacijom zbog koje sam kažnjen upoznati handler USP-a Ćeomir Dimić, kao i Cone. Ovim putem službeno se žalim na admina vaše zajednice koji me kaznio za situaciju u kojoj smatram da sam postupio ispravno i u skladu sa svojim ovlaštenjima.
Situaciju zbog koje sam kažnjen opisao sam iznad, a ista se jasno vidi i u video-dokazu koji ostavljam na uvid. Molim vas da pažljivo pogledate i poslušate šta mi admin govori vezano za pravila servera i moje postupanje u sličnim situacijama u budućnosti.
Neko ko je izabrao USP kao organizaciju koja pruža najviše mogućnosti za kvalitetan roleplay i komunikaciju sa igračima govori da ovakve situacije trebamo rješavati upozorenjem, a ukoliko lice ne posluša, da trebamo otvoriti vatru na vozilo, a zatim izvući igrača iz automobila. Smatram da admin ne poznaje dovoljno pravila servera te svojim objašnjenjima usmjerava igrače ka povećanju DM-a na serveru, što se jasno može čuti na snimku.
Na početku razgovora se čuje da mirnim i staloženim tonom pokušavam objasniti da sam imao namjeru pravilno odraditi postupak, ali da se zbog ponašanja igrača desilo da je tejzer pogodio vozilo. Sama skripta ne dozvoljava da igrač ispadne iz vozila ukoliko pogodak nije kroz prozor, tako da mu nisam nanio nikakvu štetu. Međutim, admin se fokusira na stvari iz stvarnog života koje se u velikoj mjeri razlikuju od mogućnosti koje pruža igra, kako u pogledu ponašanja igrača, tako i same fizike vozila i kretanja karaktera.
Ponovo napominjem da se pažljivo posluša šta admin govori i na koji način objašnjava cijelu situaciju. Na 2:33 minuta snimka pita me: „Gdje vama piše da smijete tejzati kola koja imaju otvoren prozor?“ Nakon toga me pita: „Ko vas je to učio?“
Smatram da me niko nije morao učiti tome, jer sam u dva navrata proveo ukupno pet mjeseci u Saobraćajnoj policiji pod vodstvom tri generala, obavljajući svoju dužnost bez ijedne greške i bez ijedne kazne.
Od 2:47 minuta nadalje jasno se čuje da je admin vidno iznerviran situacijom te značajno podiže ton dok pokušava objasniti nešto što možda jeste tako u stvarnom životu, ali ono što mi igramo ipak nije stvarni život. Ipak, svi težimo što realističnijem roleplayu u granicama mogućnosti koje nam igra pruža.
Žao mi je što se tekst odužio, ali želim da vam približim situaciju i ukažem na ozbiljne greške i nepravilnosti koje, po mom mišljenju, nisu primjerene jednom administratoru ove zajednice.
Kao neko ko je od prvog dana na serveru i ko je najveći dio svog vremena posvetio radu u USP-u, trudeći se da poštuje sva pravila zajednice, smatram da ovakav način rada i postupanja admina, koji redovno kažnjava igrače, pritom ih pogrešno upućuje i kažnjava na osnovu svog ličnog viđenja toga kako bi nešto trebalo izgledati u stvarnom životu, nema mjesta na ovoj zajednici.
Ja sam samo jedan od igrača koji je na ovaj način nepravedno kažnjen. Nametnuto mi je neko novo „pravilo“ po kojem bih navodno trebao postupati u ovakvim situacijama. Nakon svega navedenog, zapitajte se koliko je igrača navedeni admin kaznio na osnovu vlastitog tumačenja pravila i koliko ih je time možda udaljio sa zajednice, pogotovo one koji u tom trenutku nisu imali snimljen kompletan događaj.
Također, koliko sam do sada upoznat sa pravilima servera i uprave, u kojoj sam u dva navrata proveo ukupno pet mjeseci, nikada nisam bio kažnjavan za kršenje pravila vezanih za rad u Saobraćajnoj upravi.
Jučer sam imao situaciju u kojoj sam prema jednom licu reagovao na način da sam ga pokušao tejzati kroz otvoren prozor vozila. Do sada sam bio upoznat sa pravilom da, ukoliko igrač provocira, gazi službenike prilikom izvršavanja dužnosti i ne posluša naređenje da se udalji, imam pravo da ga izvadim koristeći tejzer, što sam i uradio u ovom slučaju.
Shvatajući da je ovo ipak igra i želeći da budem što korektniji, pokušao sam prići igraču sa strane otvorenog prozora kako bih iskoristio mogućnost da ga na taj način izvučem iz vozila. Međutim, isti se provokativno i polako udaljavao, te sam bez ikakve loše namjere pokušao izvršiti radnju. Znao sam da, ukoliko ne pogodim kroz prozor, igrač neće ispasti iz vozila, što se upravo i desilo. Ipak, na snimku se jasno vidi da sam imao namjeru prići otvorenom prozoru i postupiti na pravilan način.
Nakon toga se vozilo udaljilo, a ja sam se vratio kod polaznika kako bih mu objasnio i pokazao šta smije, a šta ne smije raditi u ovakvim situacijama. Tada me je u jednom trenutku admin, naveden u prijavi, povukao u prostoriju, što se također vidi na snimku.
Žalbu podnosim na navedenog admina jer situacijom zbog koje sam kažnjen upoznati handler USP-a Ćeomir Dimić, kao i Cone. Ovim putem službeno se žalim na admina vaše zajednice koji me kaznio za situaciju u kojoj smatram da sam postupio ispravno i u skladu sa svojim ovlaštenjima.
Situaciju zbog koje sam kažnjen opisao sam iznad, a ista se jasno vidi i u video-dokazu koji ostavljam na uvid. Molim vas da pažljivo pogledate i poslušate šta mi admin govori vezano za pravila servera i moje postupanje u sličnim situacijama u budućnosti.
Neko ko je izabrao USP kao organizaciju koja pruža najviše mogućnosti za kvalitetan roleplay i komunikaciju sa igračima govori da ovakve situacije trebamo rješavati upozorenjem, a ukoliko lice ne posluša, da trebamo otvoriti vatru na vozilo, a zatim izvući igrača iz automobila. Smatram da admin ne poznaje dovoljno pravila servera te svojim objašnjenjima usmjerava igrače ka povećanju DM-a na serveru, što se jasno može čuti na snimku.
Na početku razgovora se čuje da mirnim i staloženim tonom pokušavam objasniti da sam imao namjeru pravilno odraditi postupak, ali da se zbog ponašanja igrača desilo da je tejzer pogodio vozilo. Sama skripta ne dozvoljava da igrač ispadne iz vozila ukoliko pogodak nije kroz prozor, tako da mu nisam nanio nikakvu štetu. Međutim, admin se fokusira na stvari iz stvarnog života koje se u velikoj mjeri razlikuju od mogućnosti koje pruža igra, kako u pogledu ponašanja igrača, tako i same fizike vozila i kretanja karaktera.
Ponovo napominjem da se pažljivo posluša šta admin govori i na koji način objašnjava cijelu situaciju. Na 2:33 minuta snimka pita me: „Gdje vama piše da smijete tejzati kola koja imaju otvoren prozor?“ Nakon toga me pita: „Ko vas je to učio?“
Smatram da me niko nije morao učiti tome, jer sam u dva navrata proveo ukupno pet mjeseci u Saobraćajnoj policiji pod vodstvom tri generala, obavljajući svoju dužnost bez ijedne greške i bez ijedne kazne.
Od 2:47 minuta nadalje jasno se čuje da je admin vidno iznerviran situacijom te značajno podiže ton dok pokušava objasniti nešto što možda jeste tako u stvarnom životu, ali ono što mi igramo ipak nije stvarni život. Ipak, svi težimo što realističnijem roleplayu u granicama mogućnosti koje nam igra pruža.
Žao mi je što se tekst odužio, ali želim da vam približim situaciju i ukažem na ozbiljne greške i nepravilnosti koje, po mom mišljenju, nisu primjerene jednom administratoru ove zajednice.
Kao neko ko je od prvog dana na serveru i ko je najveći dio svog vremena posvetio radu u USP-u, trudeći se da poštuje sva pravila zajednice, smatram da ovakav način rada i postupanja admina, koji redovno kažnjava igrače, pritom ih pogrešno upućuje i kažnjava na osnovu svog ličnog viđenja toga kako bi nešto trebalo izgledati u stvarnom životu, nema mjesta na ovoj zajednici.
Ja sam samo jedan od igrača koji je na ovaj način nepravedno kažnjen. Nametnuto mi je neko novo „pravilo“ po kojem bih navodno trebao postupati u ovakvim situacijama. Nakon svega navedenog, zapitajte se koliko je igrača navedeni admin kaznio na osnovu vlastitog tumačenja pravila i koliko ih je time možda udaljio sa zajednice, pogotovo one koji u tom trenutku nisu imali snimljen kompletan događaj.