Miha Latas
Gost Prestolnice
Igrač
Reaction score:0
- - Vaš in-game nickname
- Miha Latas
- - Vaš ID
- 491-266
- - ID prekršioca
- 240-933
- - Vreme prekršaja
- 21:30
- - Opis situacije
- # Žalba na postupanje Javnog tužioca i izrečenu kaznu Poštovani, Obraćam vam se povodom događaja koji se odigrao današnjeg dana na BMRP serveru, jer smatram da postupak koji je vođen protiv mene nije bio korektan, niti u skladu sa onim što bi trebalo da predstavlja kvalitetan i profesionalan roleplay. Na serveru igram aktivno oko mesec dana i za to vreme sam uložio nekoliko stotina evra kroz donacije kako bih podržao zajednicu. Kupio sam dozvolu za nošenje oružja, kao i vojnu knjižicu, u čijem opisu je navedeno da se dobija i određeni vojni čin. Taj čin nikada nisam dobio, iako je uredno plaćen. Današnjeg dana policija me je legitimisala ispred prodavnice BAZAR. Kod sebe sam imao dva komada oružja za koja, prema objašnjenju mlađeg vodnika, nisam posedovao odgovarajuću dozvolu. Objašnjeno mi je da dozvola za nošenje oružja važi isključivo za oružje kupljeno u prodavnici oružja, dok za oružje kupljeno preko NANAS marketa nije dovoljna ista dozvola. Iskreno, takvo pravilo smatram veoma nejasnim i nelogičnim. NANAS market je regularan deo servera i dostupan je svim igračima, zbog čega je sasvim prirodno da igrač koji je platio dozvolu za nošenje oružja smatra da ona pokriva legalno kupljeno oružje. Da sam znao da postoji razlika između tih kategorija oružja, sigurno ne bih sebe doveo u ovu situaciju. Tokom celog postupka nisam pružao nikakav otpor, nisam pokušavao da pobegnem niti da ometam policijske službenike. Sarađivao sam u potpunosti od početka do kraja. Nakon privođenja čekalo se oko 45 minuta da se pojavi sud. Zatim je došao javni tužilac Marko Tanasijević (240-933). Ono što smatram najvećim problemom jeste način na koji je vođen postupak. Javni tužilac se nije predstavio niti objasnio svoju funkciju. Tokom celog postupka nije me saslušao, nije mi postavio gotovo nijedno pitanje niti mi je dao priliku da iznesem svoju stranu priče ili objasnim kako je došlo do cele situacije. Oko trideset minuta je sastavljao zapisnik, nakon čega mi je jednostavno saopštio da sam osuđen na 13 godina zatvora. Tek kada je završio postupak i krenuo da napusti prostoriju, zatražio sam da mi se predstavi. Tada mi je pokazao legitimaciju i rekao da nije imao potrebu da se meni predstavlja. Smatram da ovakav način vođenja postupka nije profesionalan i ne doprinosi kvalitetu roleplay-a. Bez obzira na ishod postupka, očekivao sam da budem saslušan, da mi se objasni postupak koji se vodi protiv mene i da mi bude omogućeno da iznesem svoje viđenje događaja. Umesto toga, imao sam utisak da je odluka doneta unapred, bez ikakvog interesovanja za činjenice ili okolnosti. Posebno želim da istaknem da smatram kaznu od 13 godina zatvora potpuno nesrazmernom, imajući u vidu: * da posedujem plaćenu dozvolu za nošenje oružja; * da je pravilo vezano za NANAS market očigledno dovoljno nejasno da može dovesti igrače u zabludu; * da nisam imao nameru da kršim pravila, već sam smatrao da posedujem odgovarajuću dozvolu; * da sam tokom celog postupka maksimalno sarađivao sa policijom i nisam pravio nikakve probleme. Ne tražim da budem izuzet od odgovornosti ukoliko sam prekršio pravila servera. Međutim, očekujem da pravila budu jasno definisana, da postupak bude vođen profesionalno i nepristrasno i da kazna bude srazmerna okolnostima slučaja. Molim administraciju da preispita: * postupanje javnog tužioca Marka Tanasijevića (240-933); * način na koji je vođen ceo postupak; * opravdanost izrečene kazne od 13 godina zatvora; * kao i neispunjavanje opisa donacije za vojnu knjižicu, s obzirom na to da čin koji je naveden kao deo pogodnosti nikada nisam dobio. Na kraju želim da kažem da sam na BMRP došao sa namerom da ovde ostanem dugo, da aktivno igram i podržavam server, što sam već pokazao svojim vremenom i donacijama. Međutim, ukoliko je ovakav način postupanja prema igračima standard i ukoliko se smatra da je ovakav postupak potpuno ispravan, moraću ozbiljno da razmislim da li želim da nastavim da igram na ovom serveru, kao i da ga dalje finansijski podržavam. **Napomena:** Nažalost, ne posedujem sopstveni video snimak ovog događaja. Međutim, tokom celokupnog postupka mogao sam jasno da primetim da su policijski službenici, kao i javni tužilac Marko Tanasijević (240-933), imali uključene kamere za snimanje. Iz tog razloga molim administraciju da, ukoliko postoji mogućnost, pribavi i pregleda navedene snimke. Smatram da će upravo oni na potpuno objektivan način prikazati kako je vođen postupak, da li mi je omogućeno da iznesem svoju stranu događaja, da li se javni tužilac predstavio prilikom stupanja u postupak, kao i kompletan tok komunikacije između svih učesnika. Nemam nikakav problem da se ceo događaj sagleda isključivo na osnovu tih snimaka, jer sam uveren da će oni potvrditi navode iz ove žalbe. Nadam se da će ova žalba biti objektivno razmotrena i da ću dobiti konkretno obrazloženje donetih odluka. Srdačan pozdrav.
- - Dokazi
- .
Žalba na postupanje Javnog tužioca i izrečenu kaznu
Poštovani,Obraćam vam se povodom događaja koji se odigrao današnjeg dana na BMRP serveru, jer smatram da postupak koji je vođen protiv mene nije bio korektan, niti u skladu sa onim što bi trebalo da predstavlja kvalitetan i profesionalan roleplay.
Na serveru igram aktivno oko mesec dana i za to vreme sam uložio nekoliko stotina evra kroz donacije kako bih podržao zajednicu. Kupio sam dozvolu za nošenje oružja, kao i vojnu knjižicu, u čijem opisu je navedeno da se dobija i određeni vojni čin. Taj čin nikada nisam dobio, iako je uredno plaćen.
Današnjeg dana policija me je legitimisala ispred prodavnice BAZAR. Kod sebe sam imao dva komada oružja za koja, prema objašnjenju mlađeg vodnika, nisam posedovao odgovarajuću dozvolu. Objašnjeno mi je da dozvola za nošenje oružja važi isključivo za oružje kupljeno u prodavnici oružja, dok za oružje kupljeno preko NANAS marketa nije dovoljna ista dozvola.
Iskreno, takvo pravilo smatram veoma nejasnim i nelogičnim. NANAS market je regularan deo servera i dostupan je svim igračima, zbog čega je sasvim prirodno da igrač koji je platio dozvolu za nošenje oružja smatra da ona pokriva legalno kupljeno oružje. Da sam znao da postoji razlika između tih kategorija oružja, sigurno ne bih sebe doveo u ovu situaciju.
Tokom celog postupka nisam pružao nikakav otpor, nisam pokušavao da pobegnem niti da ometam policijske službenike. Sarađivao sam u potpunosti od početka do kraja.
Nakon privođenja čekalo se oko 45 minuta da se pojavi sud. Zatim je došao javni tužilac Marko Tanasijević (240-933).
Ono što smatram najvećim problemom jeste način na koji je vođen postupak.
Javni tužilac se nije predstavio niti objasnio svoju funkciju. Tokom celog postupka nije me saslušao, nije mi postavio gotovo nijedno pitanje niti mi je dao priliku da iznesem svoju stranu priče ili objasnim kako je došlo do cele situacije. Oko trideset minuta je sastavljao zapisnik, nakon čega mi je jednostavno saopštio da sam osuđen na 13 godina zatvora.
Tek kada je završio postupak i krenuo da napusti prostoriju, zatražio sam da mi se predstavi. Tada mi je pokazao legitimaciju i rekao da nije imao potrebu da se meni predstavlja.
Smatram da ovakav način vođenja postupka nije profesionalan i ne doprinosi kvalitetu roleplay-a. Bez obzira na ishod postupka, očekivao sam da budem saslušan, da mi se objasni postupak koji se vodi protiv mene i da mi bude omogućeno da iznesem svoje viđenje događaja. Umesto toga, imao sam utisak da je odluka doneta unapred, bez ikakvog interesovanja za činjenice ili okolnosti.
Posebno želim da istaknem da smatram kaznu od 13 godina zatvora potpuno nesrazmernom, imajući u vidu:
- da posedujem plaćenu dozvolu za nošenje oružja;
- da je pravilo vezano za NANAS market očigledno dovoljno nejasno da može dovesti igrače u zabludu;
- da nisam imao nameru da kršim pravila, već sam smatrao da posedujem odgovarajuću dozvolu;
- da sam tokom celog postupka maksimalno sarađivao sa policijom i nisam pravio nikakve probleme.
Molim administraciju da preispita:
- postupanje javnog tužioca Marka Tanasijevića (240-933);
- način na koji je vođen ceo postupak;
- opravdanost izrečene kazne od 13 godina zatvora;
- kao i neispunjavanje opisa donacije za vojnu knjižicu, s obzirom na to da čin koji je naveden kao deo pogodnosti nikada nisam dobio.
Napomena:
Nažalost, ne posedujem sopstveni video snimak ovog događaja. Međutim, tokom celokupnog postupka mogao sam jasno da primetim da su policijski službenici, kao i javni tužilac Marko Tanasijević (240-933), imali uključene kamere za snimanje.
Iz tog razloga molim administraciju da, ukoliko postoji mogućnost, pribavi i pregleda navedene snimke. Smatram da će upravo oni na potpuno objektivan način prikazati kako je vođen postupak, da li mi je omogućeno da iznesem svoju stranu događaja, da li se javni tužilac predstavio prilikom stupanja u postupak, kao i kompletan tok komunikacije između svih učesnika.
Nemam nikakav problem da se ceo događaj sagleda isključivo na osnovu tih snimaka, jer sam uveren da će oni potvrditi navode iz ove žalbe.
Nadam se da će ova žalba biti objektivno razmotrena i da ću dobiti konkretno obrazloženje donetih odluka.
Srdačan pozdrav.