PREGLEDANO Zalba na Staff

Status
Not open for further replies.
A

Artem Viselly

Početnik
Igrač
Reaction score:0
- Vaš in-game nickname
Artem Viselly
- Vaš ID
891870
- ID prekršioca
709364
- Vreme prekršaja
06.08.2026 20:55
- Opis situacije
Dobio sam zabranu pristupa jer nisam govorio jezik na balkanskim serverima.
- Dokazi
https://fotora.ru/uploaded/?ID=RCMJM06082026191015
Putem sustava za prijavu upitao sam je li dopušteno komunicirati na ruskom ili engleskom jeziku; rečeno mi je da to nije poželjno. Kad sam upitao: „Mrzite li ljude koji nisu s Balkana?”, odgovorili su niječno, a ja sam zatvorio prijavu. Nakon toga trajno sam blokiran zbog pravila koje ne postoji.

SaboT

SaboT

Opasan lik iz podruma
Deputy Chief Administrator
Chief of Technical Supporter
Igrač
@Marko Eric | Venomatic

Marko Eric | Venomatic

Marko Eric | Venomatic

Venomatic
Deputy Lead Administrator
Head of Media
Administrator Team
Social Media Administrator
Igrač
Reaction score:1
Pozdrav, sa vama je Deputy Lead Admin i Media Lider Marko Erić | Venomatic

Poštovani,

BMRP je server namenjen isključivo igračima sa balkanskog govornog područja. Iz tog razloga, komunikacija na drugim jezicima nije dozvoljena, upravo zbog jezičke barijere i kako bi svi igrači i članovi administracije mogli nesmetano da komuniciraju.

Kada ste postavili pitanje da li mrzimo ljude koji nisu sa Balkana, odgovor je bio ne. Razlog zbog kojeg igrači koji ne govore balkanske jezike nisu dobrodošli na server nije njihovo poreklo ili nacionalnost, već isključivo jezička barijera koja onemogućava kvalitetan roleplay i komunikaciju sa zajednicom.

Stoga, ovde nije reč o bilo kakvoj mržnji ili diskriminaciji, već o pravilu koje postoji kako bi server mogao normalno da funkcioniše.

A

Artem Viselly

Početnik
Igrač
No, ljudi ondje ne razumiju i grčki i srpski – ponovno postoji jezična barijera. Što sprječava ljude na vašem poslužitelju da komuniciraju na međunarodno priznatim jezicima?

Marko Eric | Venomatic

Marko Eric | Venomatic

Venomatic
Head of Media
Administrator Team
Igrač
Poštovani,

Grčki jezik, iako pripada balkanskom regionu, nije međusobno razumljiv sa srpskim, hrvatskim, bosanskim, makedonskim i slovenačkim jezikom, koji predstavljaju govorno područje za koje je BMRP namenjen.

Iz tog razloga, grčki nije jedan od jezika koji se koriste na serveru. Cilj ovog pravila nije isključivanje bilo koje nacionalnosti, već obezbeđivanje da svi igrači i članovi administracije mogu međusobno da komuniciraju bez jezičkih prepreka i da roleplay funkcioniše nesmetano.

Zbog toga je komunikacija na serveru ograničena na jezike balkanskog govornog područja za koje je server i namenjen.

A

Artem Viselly

Početnik
Igrač
Primjenjuješ dvostruka mjerila: rekao si da je dopušteno govoriti jezicima balkanskih zemalja, a sada kažeš samo slavenskim jezicima balkanskih zemalja.

A

Artem Viselly

Početnik
Igrač
U svakom slučaju, vaša pravila ne sadrže odredbu o „pogrešnom poslužitelju”; zabranu ste izrekli proizvoljno – i to na čak 80 godina.

Marko Eric | Venomatic

Marko Eric | Venomatic

Venomatic
Head of Media
Administrator Team
Igrač
Poštovani,

Nije reč o primeni dvostrukih merila. Kada je pomenuto balkansko govorno područje, mislilo se na jezike na kojima se odvija komunikacija na BMRP serveru i koje administracija i zajednica koriste u svakodnevnom roleplay-u, odnosno jezike koji omogućavaju nesmetanu komunikaciju između svih učesnika.

Poenta nije u tome da li je određeni jezik geografski sa Balkana, već da li je pogodan za komunikaciju na serveru. Zbog toga se komunikacija odvija na jezicima koje zajednica razume, kako bi administracija mogla da pruža podršku, a igrači da nesmetano učestvuju u roleplay-u.

Što se tiče izrečene kazne, ona nije doneta proizvoljno, već na osnovu procene da ne ispunjavate uslove za igranje na serveru zbog nemogućnosti komunikacije na jezicima koji su predviđeni za BMRP zajednicu. Iz tog razloga, doneta odluka ostaje nepromenjena.

Status
Not open for further replies.

Personalize

Top Bottom