ODOBRENO RP-Priča | Cortex Family

Status
Not open for further replies.
Dante

Dante

Batonga
Igrač
Reaction score:1
Cortex fm

1. Priča vođe. Detaljna, sa motivacijom i ključnim tačkama.

Dante Cortex - RP BIOGRAFIJA

U Beograd sam došao mirno, sa jasnim planom i bez velike priče. Šest godina sam gledao zidove i shvatio šta vredi: vreme, reč i tišina. Znam da organizujem put, ljude i robu. Znam da čitam prostor, da vidim gde će da zapne i da preduhitrim problem. Jurim posao koji se završi tačno kad je dogovoreno. Prezime Cortex je od oca i nosim ga sa razlogom. Poreklom vuče na špansko, ali moj teren je Beograd i pravila su ovdašnja. U ovom gradu nećeš opstati bez reda, zato ga pravim gde god se pojavim. Dogovor mora da bude čist, ruta mora da bude jasna, a ljudi moraju da znaju svoju ulogu. Ako kažeš “u podne”, to znači u podne, bez izgovora. Ako se desi da ne može, kaže se odmah, menja se plan i ide se dalje. Nema laganja, nema cirkusa, nema glumljenja filma.

Brata sam našao pod novim imenom i to mi je bilo dovoljno. Nismo pravili predstavu, potvrdili smo da se razumemo i to je to. Moje je da postavim pravac i standard i da stojim iza toga svaki dan. Ne primam svakoga za sto. Ko sedne, zna zašto je tu i šta mu je posao. Ne tražim “junake”, tražim tačnost, hladnu glavu i diskreciju. Ljudi koji rade sa mnom znaju da nema skraćenih puteva koji prave dug. Sve ide po koracima: procena, priprema, izvršenje, izveštaj. Ako treba da staneš, staneš. Ako treba da prođeš, prođeš, ali bez nepotrebnog rizika. U suprotnom, ideš kući.

Cortex Family mi nije trofej nego alat. To ime služi da klijent zna kome se obraća i šta dobija. Legalno pokrivamo ono što treba papirima, a ostalo držimo diskretno i čisto. Ne diramo tuđe, očekujemo isto zauzvrat. Ako nas zoveš, dobijaš termin, rutu i rezultat, bez pet poziva i bez objašnjenja koja traju sat vremena. Ako tražiš buku, nismo za tebe. Ako tražiš red i isporuku na vreme, dobrodošao si. Ovo je jednostavno: ja postavim pravila, ja snosim odgovornost i ja potpisujem posao svojim prezimenom.

2. Priče viših zaposlenih. Kratka, ali sa važnim detaljima.

Milan Prevarantić - Subjefe
Zna da se skloni kad je glasno i da radi kad drugi stanu. Drži se korak iza, sluša sve i izvuče ono što je bitno. Vodi operativu kada ja nisam tu i drži ritam bez greške. Ako kaže da ruta menja smer, menja se smer. Ako kaže da vozač ide na klupu, ide na klupu. Nema rasprave i nema sujete, samo posao.

Jova Mungosić - Caporegime
Čovek terena i rute. Zna kapije, rampe i smene portira, zna kad može “pre reda” i kad je gužva. Pokriva Dorćol i Zemun, magacine, istovare i papirologiju koja koči. Ako treba da prođe, prođe bez dizanja prašine. Ako treba da čeka, čeka bez nervoze. Daje kratak izveštaj, traži jasno odobrenje i gura dalje.

3. Kako i gde su se sastajali viši službenici?

Samo poslovno. Tri tačke:

• Cortex Transit d.o.o. – Zemun, logistička zona
    Regulisani magacin sa urednim papirima, kamere “po propisu”, obezbeđenje u uniformi. Legalna adresa; ovde pričamo samo o pravim pošiljkama i “problemima sa kuririma”.
  • Servis „Cortex Garage” – Karaburma
    Automehaničarski i lakerski boks. U pozadini mala kancelarija sa staklom koje ne gleda svako. Tu prolaze ljudi koji vole da “popričaju o gumama i rutama”.
  • Kafeterija u Dorćolu (neutralna)
    Otvoreno mesto, uvek pun promet. Kratki sastanci, potpis na salveti, “javi večeras”. Bez dizanja tona.

Dovoljno nam je da sastanak izgleda normalno onome ko prolazi pored.

4. Zašto ste odlučili da osnujete familiju?

Jer bez imena si privremen. Danas te zovu, sutra te nema u imeniku. Sa imenom si adresa. Ljudi znaju koga zovu, šta traže i šta dobijaju. Zato Cortex Family. Treba nam struktura. Jasan lanac komande, jasne uloge, jasni kanali. Ko odlučuje, ko vozi, ko čuva, ko potpisuje. Tako se smanjuju greške i sklanja nervoza. Svako zna svoj deo posla i rok. Dogovor je tačan, ruta je isplanirana, isporuka je na vreme. Ako ne ide, kaže se odmah i menja se plan. Nema prebacivanja odgovornosti i nema “sutra ćemo”.

Treba i paravan. Legalni transport i servis, računi i papiri. Klijent ima pokriće i mir u glavi. Mi imamo okvir u kojem možemo mirno da radimo. Što je na papiru čisto, to štiti i nas i njih. Jurimo dugoročan posao i poverenje. Ljudi nas ne biraju zbog priče, već zbog toga što ne kasnimo i što ne komplikujemo. Jednom kad isporučimo kako treba, zovu opet. To je cilj. Porodični potpis drži ljude na okupu. Ne primamo svakoga za sto. Bolje manje, ali pouzdano. Ko uđe, zna pravila i poštuje ih. Nema “junaka” i nema solo akcija.

Rast ide bez buke. Više partnera, manje neprijatelja. Ne diramo tuđe, očekujemo isto. Ako dođe problem, rešavamo ga mirno i kratko. Zato je familija osnovana: da imamo ime, red, standard i rezultat koji se ponavlja. Ne da bismo bili “poznati”, nego da bismo bili prepoznatljivi kod ljudi koji hoće da se posao završi tačno kako je dogovoreno.

5. Tip familije: Kriminalna

5.1 Ako je kriminalna, navedite detaljan opis RP-a i opišite i legalne i ilegalne aktivnosti.

Legalno:

• Cortex Transit d.o.o. (transport & logistika): lokalne i međugradske isporuke, “just-in-time” istovari, skladištenje sa prijemom/otpremom. Papiri uredni, fiskalizacija, vozači po ugovoru/angažmanu.
  • Cortex Garage (servis & održavanje): mehanika, limarija, pneumatika, priprema vozila. Tu prolaze i vozila klijenata koji ne vole čekanje.
  • Cortex Security (fizičko/objekti): obezbeđenje magacina ili događaja kroz partnersku agenciju. Na papiru stojimo kao “podrška u logistici i tehnici”.

Ilegalno:

• Distribuciona mreža (spajs i “sitna hemija”) na ruti koja se menja po potrebi; rad sa malim serijama, bez gomilanja, cash-in, cash-out.
  • Naručene vožnje i “siv” kargo: preuzimanje i premeštanje stvari koje ne smeju biti na pogrešnom mestu u pogrešno vreme; ruta → vreme → blind spot → isporuka.
  • Vozila po porudžbini: “uzmeš - skloniš - rasklopiš - zameniš identitet”.
  • Zauzimanje teritorija i biznisa: Kako bi se ime dobro pamtilo.
  • Diskretno potraživanje dugova: bez cirkusa; telefonski podsetnici, mirni sastanci, “razumevanje kamate”. Ako se pređe crta - prelazimo na hladnu varijantu.
  • Operacije bez buke: nema pljački banaka i holivudskih scena. Cortex radi poslove koji traju.

6. Opis trenutnog stanja stvari u organizaciji.

Jezgro čine Dante Cortex (vođa), Milan Prevarantić - Subjefe i (Treće lice) - Caporegime.
Oko nas je nekolicina ljudi koji znaju rute, tačke utovara/istovara i kako da prođu bez buke. Svako zna svoj deo posla: ko vozi, ko prati, ko javlja i ko potpisuje.
Struktura je jednostavna: malo stolova, jasan lanac komande, kratke odluke. Nema rasprave kad je vreme za rad, dogovor ide ispred sujete.
Simbol familije je crni šešir sa narandžastom maramom. Ko ga vidi, zna na koga se odnosi.
Reputacija gradimo jednostavno: Cortex ne kasni, ne komplikuje i ne diže prašinu. Kad kažemo da će biti gotovo - bude.

7. Ciljevi i motivacije vaše organizacije.
  • Logistika Beograd: učvrstiti magacine, mini-hubove i tihe drop tačke; da roba ide jutro-veče bez zastoja.
  • Rast bez buke: više partnera, manje konflikta, ne diramo tuđe i očekujemo isto.
  • Čist tok novca: paravani pokrivaju troškove i priliv (fakture, gorivo, gume, servis) - papir i stvarnost se poklapaju.
  • Standard rada: kratke odluke, bez “junačkih” poteza i bez nepotrebne buke, rezultat pre priče.
  • Porodica: Dante i Milan drže mir i ritam. Ako se brat pojavi - vrata su otvorena. Ako se izgubi - traži se. To je Cortex.

8. Zaključak / rezime / poruka.

Ne prodajemo priču. Prodajemo rezultat. Ako ti treba isporuka bez pitanja i bez “sutra”, znaš koga zoveš. Ako tražiš red, vreme i tišinu - Cortex Family je tu, ako tražiš cirkus - idi dalje.

Petar Iličić

Petar Iličić

Svemirski Jahač Ponija
Igrač
Reaction score:0
Status
Not open for further replies.

Personalize

Top Bottom