B
Bojan Pecarski
Gost Prestolnice
Igrač
Reaction score:0
1.PRIČA VOĐE-BOJAN PECARSKI
Ime i prezime (IC): Bojan Pecarski
Matični broj (ID in game): [566-475]
Discord kontakt (OOC): [cccope69]
Rođen sam u blizini Sankt Peterburga, u kraju gde zima ne oprašta, a ljudi još manje. Otac mi je bio vojni mehaničar, majka bolničarka – strogi ljudi, ali pošteni. Odrastanje u Rusiji me naučilo dve stvari: ćuti, posmatraj, i kad deluješ – udari jako.
Sa 17 godina, nakon pogibije starijeg brata u mafijaškom obračunu, život mi se promenio. Odbacio sam vojsku, odbacio sam zakon. Počeo sam da radim za lokalnog "biznismena", koji je prevozio robu iz Ukrajine preko granice. Naučio sam posao iznutra – krijumčarenje, podmićivanje, tihi nestanci.
Godinama sam radio kao "hladna ruka" ruske mafije – bez emocija, bez tragova. Ali nikad nisam imao kontrolu. Bio sam alat, a ne ruka koja drži alat.
Sve se promenilo kada sam dobio poziv od starog saborca iz Balkana. Rekao mi je:
"Brate, ovde je haos. Svi nešto glume mafiju, a niko ne zna kako da vodi stvarno bratstvo."
Spakovao sam sve i došao u Beograd. Počeo sam iz senke – pratnja, obezbeđenje, sitne isporuke. Ali video sam slabosti – nema discipline, nema koda. Tada sam odlučio da podignem nešto svoje. Ne bandu – već porodicu.
2. PRIČE VIŠIH ČLANOVA
Ime i prezime (IC): Bojan Pecarski
Matični broj (ID in game): [566-475]
Discord kontakt (OOC): [cccope69]
Rođen sam u blizini Sankt Peterburga, u kraju gde zima ne oprašta, a ljudi još manje. Otac mi je bio vojni mehaničar, majka bolničarka – strogi ljudi, ali pošteni. Odrastanje u Rusiji me naučilo dve stvari: ćuti, posmatraj, i kad deluješ – udari jako.
Sa 17 godina, nakon pogibije starijeg brata u mafijaškom obračunu, život mi se promenio. Odbacio sam vojsku, odbacio sam zakon. Počeo sam da radim za lokalnog "biznismena", koji je prevozio robu iz Ukrajine preko granice. Naučio sam posao iznutra – krijumčarenje, podmićivanje, tihi nestanci.
Godinama sam radio kao "hladna ruka" ruske mafije – bez emocija, bez tragova. Ali nikad nisam imao kontrolu. Bio sam alat, a ne ruka koja drži alat.
Sve se promenilo kada sam dobio poziv od starog saborca iz Balkana. Rekao mi je:
"Brate, ovde je haos. Svi nešto glume mafiju, a niko ne zna kako da vodi stvarno bratstvo."
Spakovao sam sve i došao u Beograd. Počeo sam iz senke – pratnja, obezbeđenje, sitne isporuke. Ali video sam slabosti – nema discipline, nema koda. Tada sam odlučio da podignem nešto svoje. Ne bandu – već porodicu.
Ivo "Stari"
Stari deda iz unutrašnjosti Srbije, nekada običan radnik, danas desna ruka Bojanu Pecarskom. Iako u godinama, Ivo je prepreden i snalažljiv — zna grad bolje od GPS-a, a njegov staž u životu mu daje autoritet koji se ne dovodi u pitanje. Uvek zna kad treba pričati, a kad ćutati. Ljudi ga poštuju jer nikad ne paniči, a u kriznim situacijama je prvi koji nalazi rešenje.
Uloga: taktika, logika, rešavanje problema, savetnik Bojanu.
Sang
Kinez koji je došao na Balkan sa jednom namerom — kriminal. Nema porodicu, nema prošlost — samo posao. Nabavlja oružje, automobile, lažne papire i sve što banda zatraži. Ne priča mnogo, ali kad obeća — isporučuje. Sa sobom je doneo veze iz Kine i Istočne Evrope, što Ruse stavlja korak ispred ostalih.
Uloga: logistika, nabavka, međunarodne veze.
3. GDE I KAKO SE SASTAJU
Sastajali smo se u napuštenom skladištu na rubu Beograda, poznatom kao “Kanal 6”. Pristup imaju samo ljudi sa kodiranom porukom. Nema telefona. Nema oružja na stolu. Samo dogovori.
Rotiramo lokacije svake nedelje — stan na Novom Beogradu, vikendica kod Grocke, privatna soba iznad ruskog restorana na Dorćolu. Sve pod velom “legalnih sastanaka”.
Sastanci su vojno organizovani:
Prvo dolazi izviđač, zatim obezbeđenje i na kraju vođa (ja), uvek poslednji.
4. ZAŠTO JE OSNOVANA FAMILIJA
Zato što Beogradu fali prava disciplina.
Nije poenta u glupim pucnjavama i “drami” na ulici. Pravi kriminal se ne vidi. Ne nosi masku — nosi odelo.
Osnovao sam Ruse da stvorimo organizaciju koja ne pravi buku, već sistem koji traje. Gde lojalnost dolazi pre novca, i gde greške znače kraj.
5. TIP ORGANIZACIJE – KRIMINALNA
5.1 Opis RP aktivnosti
- Vođenje restorana sa ruskom kuhinjom (za pranje novca)
- Uvoz / izvoz ruskih proizvoda (alkohol, kavijar, “suveniri”)
- "Bezbednosna agencija" za zaštitu VIP lica
- Rent-a-car i šlep služba
- Krijumčarenje oružja iz istočne Evrope
- Distribucija droge i lekova preko “farmaceutskih veza”
- Reketiranje lokalnih biznisa
- Pranje novca kroz fiktivne firme
- Sabotaže i zastrašivanje konkurencije
- Organizacija pljački i “nestanaka”
Trenutno Ruse broji desetak aktivnih članova, svi sa validnim RP biografijama.
Postoji stroga hijerarhija, inicijacija i sistem lojalnosti.
Hijerarhija:
BOSS — Glava organizacije. Donosi konačne odluke i vodi celu strukturu. Njegova reč je zakon.
glavni rus — Desna ruka BOSS‑a. Vodi operacije i brine o disciplini i sigurnosti.
rus — Iskusni članovi. Rukovode zadacima na terenu i vode mlađe članove.
polu rus — Uhodani operativci. Još uvek se dokazuju kroz rad i lojalnost.
Momak — Ljudi za sve. Kuriri, vozači, izvršioci — prvi na terenu, poslednji sa njega.
Regrut — Novajlije. Sitni zadaci, učenje i dokazivanje kroz RP.
Svi prolaze "krvno krštenje" — test lojalnosti, tišine i discipline.
Kod nas sve ima red, sve ima cenu.
7. CILJEVI I MOTIVACIJE
- Uspostaviti najorganizovaniju kriminalnu strukturu u Beogradu
- Povezati se sa stranim kontaktima za stabilan dotok robe
- Održavati nizak profil – kontrola kroz senku, ne buku
- Promovisati čist i realističan RP
- Stvoriti porodični sistem gde lojalnost zamenjuje zakon
8. ZAKLJUČAK / PORUKA
Rusi nisu još jedna grupa momaka sa maskama i pištoljima.
Mi smo organizacija. Mi smo red u haosu. Mi smo ti koji ćute dok drugi viču – i deluju dok drugi planiraju.
Ako nas prihvatite, nećete dobiti još jednu mafiju. Dobićete porodicu. Sistem. Pravu priču.
9.Logo familije: