NA RAZMATRANJU Zalba na Nikolu Rakocevica i Ivana Klajna

hazard

hazard

Šmeker
Igrač
Reaction score:2
- Vaš in-game nickname
Anatoly Mogilevich
- Vaš ID
857-275
- ID prekršioca
144-487 & 887-107
- Vreme prekršaja
21:47
- Opis situacije
Dolazimo na Objekat 7 da startamo pljacku, tu je pozicionirano vozilo BIA-e koje izgleda prazno, iz istog izlazi covjek koji prvi cilja puskom u mene dok drugi naknadno napusta vozilo na sta ja otvaram paljbu jer je njima kao legali dozvoljeni pucati na nas prije starta
- Dokazi
https://medal.tv/games/gta-v/clips/ntOuyXJfizAqBTk_J?invite=cr-MSxQVzEsNDk1NjQ4MjU0
Nakon razgovora sa Ivanom Klajnom upoznat sam sa cinjenicom da je on osoba koja je ukljucena u cjelokupnu situaciju jer je jedan od lica koji su prvi poceli da ciljaju na mene. Takodje u razgovoru je spomenuo da je vise puta IG rekao 'odalji se' sto se na mom POV-u jasno cuje, tacnije ne cuje, da je ista receno. U nastavku on se poziva na cinjenicu da je meni u tom momentu puska na glavi, sto je nebulozno s obzirom da sam izasao iz vozila i sam imao pusku u ruci dok druga osoba iz BIA-e jos uvijek nije ni bila vidljiva vec sjedila u autu. Nikola Rakocevic u sustini koliko sam shvatio nije nista ni dejstvovao po pitanju kazne vec je manje vise samo izvrsio nalog za upozorenje/pacifist izdat od Ivana Klajna vjerujem bez sagledanja ikakvih dokaza. Upozorenje + pacifist su izdani za '4.10. Death Match (DM) – ubijanje ili nanošenje štete bez IC razloga.' na sta je moje pitanje, koji tacno bolji IC razlog postoji za pucanje/ubijanje nekog od samoodbrane?

SaboT

SaboT

Opasan lik iz podruma
Deputy Chief Administrator
Chief of Technical Supporter
Igrač
Reaction score:0
@Nikola Rakocevic | "BBM"
@Ivan Klajn | Newton

Pregledajte snimak i dostavite mi vaš POV situacije.

N

Nikola Rakocevic | "BBM"

Gost Prestolnice
Administrator Team
Moderator Team
Igrač
Situacija zbog koje je kažnjen je opravdana. Naime, došao je na objekat i bez ikakvog razloga ubio pripadnike BIA-e. Pri tome je imao uperenu pušku i nije pokazivao nikakav strah niti pokušaj da postupi u skladu s pravilima situacije.

Samim tim je prekršio Pravilo Projekta 4.22, zbog čega smatram, kao član administracije, da treba da se kazni za pravilo koje je prekrsio.

Ivan Klajn | Newton

Ivan Klajn | Newton

Darkness there, and nothing more.
Senior Forum Administrator
Forum Administrator
Deputy Head Curator
Administrator Team
Head of Legal Factions
Igrač
Pozdrav, Sa vama je Deputy Head Curator & Senior Forum Administrator | Ivan Klajn | Newton

Snimak dostavljen, kao i moje licno misljenje, dakle, situacija u kojoj se dva pripadnika BIA nalaze u vozilu, potom ja izlazim sa puskom zaustavljam te a ti bez ikakvog razloga za bilo cime vadis oruzje nakon mene i pucas ne moze da bude prihvatljivo, pritom ne postoji ni jedan adekvatan roleplay razlog da bi me ubio na nasoj teritoriji, svako skladiste, kao i taj objekat NO7 je u drzavnoj imovini, tako da imamo puno pravo sa njega da teramo i imamo puno pravo da na njemu budemo. Sto se za ilegalne fakcije ne moze reci.​

hazard

hazard

Šmeker
Igrač
To sto vi na drzavnoj imovini branite teritoriju koju mi kao kriminalna fakcija, zajedno sa saveznickom kriminalnom fakcijom meni nije dovoljan RP razlog niti mi daje za pravo da se uputim na objekat? Pritom, ja nisam otvorio paljbu zasto sto sam vidio pripadnike BIA-e, vec zato sto je isti na mene prvi uperio oruzije. Pritom da ponovim, pa izlasku iz auta se jasno vidi da je meni puska u ruci. Na to sve, auto nema rotaciju niti vidljive blinkere tako da ja nisam ni znao da je u pitanju legalna strana dok nisam ispalio prvi metak, nakon sto je na mene upereno oruzije sto svakoj normalnoj osobi stvara potrebu za samoodbranom, i uocio znacke na odjeci.

hazard

hazard

Šmeker
Igrač
To sto vi na drzavnoj imovini branite teritoriju koju mi kao kriminalna fakcija, zajedno sa saveznickom kriminalnom fakcijom meni nije dovoljan RP razlog niti mi daje za pravo da se uputim na objekat? Pritom, ja nisam otvorio paljbu zasto sto sam vidio pripadnike BIA-e, vec zato sto je isti na mene prvi uperio oruzije. Pritom da ponovim, pa izlasku iz auta se jasno vidi da je meni puska u ruci. Na to sve, auto nema rotaciju niti vidljive blinkere tako da ja nisam ni znao da je u pitanju legalna strana dok nisam ispalio prvi metak, nakon sto je na mene upereno oruzije sto svakoj normalnoj osobi stvara potrebu za samoodbranom, i uocio znacke na odjeci.
Ispravka prve recenice -

To sto vi na drzavnoj imovini branite teritoriju koju mi kao kriminalna fakcija, zajedno sa saveznickom kriminalnom familijom planiramo napasti meni nije dovoljan RP razlog niti mi daje za pravo da se uputim na objekat?

Ivan Klajn | Newton

Ivan Klajn | Newton

Darkness there, and nothing more.
Senior Forum Administrator
Forum Administrator
Deputy Head Curator
Administrator Team
Head of Legal Factions
Igrač
Pozdrav, Sa vama je Deputy Head Curator & Senior Forum Administrator | Ivan Klajn | Newton
I da ti je oruzje u ruci nije upereno u mene, vec je moje oruzje upereno u tebe samim tim ne bi imao dovoljno brzu reakciju da bilo sta pocinis po pitanju toga i dok si me zaglavo u svom kombiju ja nisam mogao da se pomerim, ali opet nema nikakvog razloga koji bi opravdao pucanje pa cak i da sam ti uperio pusku u glavu. Pored toga, ukoliko je vec oruzje na tebi a ti u trenutku prebacujes sa oruzja na telefon znaci da onda oruzje moras odloziti, ukoliko je oruzje odlozeno to znaci da vise nije u ruci, sto dovodi do zakljucka da si nakon sto je oruzje upereno u tvoju glavu, ponovo izvadio isto i krenuo da pucas, kazna je opravdana i vise se po pitanju iste necu izjasnjavati.

hazard

hazard

Šmeker
Igrač
I da ti je oruzje u ruci nije upereno u mene, vec je moje oruzje upereno u tebe samim tim ne bi imao dovoljno brzu reakciju da bilo sta pocinis po pitanju toga i dok si me zaglavo u svom kombiju ja nisam mogao da se pomerim, ali opet nema nikakvog razloga koji bi opravdao pucanje pa cak i da sam ti uperio pusku u glavu. Pored toga, ukoliko je vec oruzje na tebi a ti u trenutku prebacujes sa oruzja na telefon znaci da onda oruzje moras odloziti, ukoliko je oruzje odlozeno to znaci da vise nije u ruci, sto dovodi do zakljucka da si nakon sto je oruzje upereno u tvoju glavu, ponovo izvadio isto i krenuo da pucas, kazna je opravdana i vise se po pitanju iste necu izjasnjavati.

Tehnicki gledano ako se moj snimak uporedi sa tvojom konstatacijom moje oruzije se prvo vidi na vidnom mjestu, samim tim ti radis taj GFA i oruzije uperujes na mene. Ovaj PG sto pricas na mikrofon nakon smrti mozemo izuzeti kompletno jer nije relevantan. Za reakciju se ne slazem jer da sam planirao odmah pucati po autu preventivno to bi i uradio, medjutim tek kada sam vidio da je tvoje oruzije upereno ka meni, sam to shvatio kao vid pretnje i na istu prvi uzvratio. Na komentar Rakocevica za FailRP isto nemam nekih komentara, s obzirom da moj POV ukazuje na to da RP situacije nije ni bilo jer nikakva konverzacija nije upucena meni. Ako prema vasim rijecima ja nemam strah dok na telefon pozivam kombi jer to iziskuje sama skripta iako prethodno drzim oruzije, ona i ti izlazis iz auta sa puskom na mene koji vec nosi pusku u ruci te samim tim takodje sam ne pokazujes nikakav strah prema potencijalnoj pretnji. Sve u svemu, u pitanju je sukob misljenja oko cega se opste evidentno necemo nikada sloziti tako da zakljucnu rijec prepustam zaduzenima za zalbe na staff. LP

SaboT

SaboT

Opasan lik iz podruma
Deputy Chief Administrator
Chief of Technical Supporter
Igrač
Nakon pregleda POV-a od Klajna, ne možemo 100% reći tko je kriv u ovoj situaciji, na njegovom POV-u se vidi kako izlazi iz vozila i uperuje oružje u tebe, zatim se sprinter spawna u njemu. Također oni su došli 5 sekundi prije tebe tako da je sasvim random se desila sva okolnost, oni su bili u "defenzivnom" modu na legalnom objektu.

Na tvojoj snimci Klajn se teleportira van vozila i "prevrće" sprintera, kompletna situacija se desilo sasvim random i uz to se desio i desync samih player/vehicle modela.

Nema mi smisla nikoga kažnjavati ni upozoravati za ovo jer krivim desync kao najvećeg krivca u ovoj priči jer se sve desilo prebrzo i nasumično.

Personalize

Top Bottom