ODBIJENO Zvezdarski Klan — Cunami (Rajski)

Status
Not open for further replies.
Sandro Kovac

Sandro Kovac

Batonga
Head Kliper
Igrač
Reaction score:0

Zvezdarski Klanlegalna logistika za one koji ne pitaju previše. Posao, poverenje, sigurnost.

Himna / Pesma familije

Logo familije

Pravi

1. Priča vođe — Sandro Kovač (929-021)

Zovem se Sandro Kovač. Rođen sam u Italiji, ali sam odrastao između Zvezdare i Balkanske ulice. Naučio sam rano da u Beogradu nema poklona — sve moraš da zaradiš. Dok su drugi bežali od problema, ja sam ih gledao pravo u oči. Kao klinac sam pomagao u porodičnom lokalu, a već sa 17 počeo da se motam po uvoznim poslovima i sitnim dogovorima. Nisam bio rođeni kriminalac — bio sam rođeni organizator.

Posle par godina u Italiji, gde sam radio u logistici, vratio sam se u Beograd. Video sam da se ovde mnogo priča, a malo radi. Hteo sam da to promenim — da napravim nešto svoje, ekipu koja stoji iza reči. Upoznao sam se ponovo sa starom rajom sa Zvezdare — Danijelom Čmarovićem, Veljkom Bulkeom i Nenadom Cvjetićem. Od malena smo bili zajedno: ista škola, isto društvo, isti problemi. Samo što smo sad odrasli i znali smo kako da sve dignemo na viši nivo.

Tako je rođen Zvezdarski Klan.

Na početku smo radili male poslove — transport, logistiku, obezbeđenje. Ali ubrzo je bilo jasno da imamo priliku da preuzmemo više. Otvorili smo noćni klub “Cunami” u Rajskom. Na papiru — klub. U stvarnosti — baza svega što radimo. Tamo se ljudi sastaju, dogovaraju, i ako neko treba pomoć ili “zaštitu”, zna gde da nas nađe.

Ne pravimo haos po gradu. Naš posao je reket i zaštita lokala — ali ne nasilno, ne glupo. Sve ide kroz razgovor, ponudu i dogovor. Ako neko želi mir u kraju, dobije ga. Ako neće — onda zna šta ide posle. Sve po redu, sve s razlogom. Za nas, ovo nije banda. Ovo je sistem. Zvezdarski Klan nije stvoren da pali grad, nego da ga kontroliše.

2. Viši članovi klana

Danijel Čmarović (675-116) — Zamenik / Strateški savetnik
Hladne glave, dobar u papirima i planiranju. Danijel zna svaku rutu i svaku rupu u sistemu. Kad on kaže da nešto može da prođe, to i prođe.
Biografija: https://forum.bmrp.rs/threads/danijel-cmarovic.105747/

Veljko Bulke (807-256)— Zamenik / Terenac i vozač
Uvek prvi na zadatku. Zna da vozi, zna da reaguje i zna da završi kad treba. U klanu ga zovemo “motor” — jer bez njega nema pokreta.
Biografija: https://forum.bmrp.rs/threads/veljko-bulke.105742/

Nenad Cvjetić (117-439)— Zamenik / Pregovarač i finansije
Nenad ima reč koja otvara vrata. Zna s kim da priča i koliko da traži. On je glas koji smiruje tenziju i um koji broji pare.
Biografija: https://forum.bmrp.rs/threads/nenad-cvetic.105734/

(Ovo troje + ja čine jezgro; oko nas su još ljudi iz kraja — trenutno aktivno ~9, biće nas još.)

3. Kako je sve počelo

Mi smo ljudi iz istog kraja. Ista škola, isto društvo, isti problemi. Kroz godine smo svi prošli kroz različite poslove, ali nas je ulica ponovo spojila. Prvi pravi razgovor o formiranju ekipe bio je u garaži u Rajskom, gde smo čuvali kola i robu. Tada smo odlučili da nećemo više raditi za druge — nego da gradimo svoje ime.

Posle par meseci planiranja, otvorili smo noćni klub “Cunami”. Klub je postao mesto gde se sve dešava — sastanci, dogovori, planovi. Jedan sto u ćošku uvek je rezervisan za nas. Tamo se ne priča glasno, ali se odlučuje tiho.

4. Zašto smo osnovali familiju

Nismo hteli da radimo za druge. Hteli smo da gradimo svoje. Imamo znanje, kontakte i ljude koji stoje iza reči. Zvezdarski Klan je napravljen da spoji ulicu i posao, da stvori sistem koji traje. Naš cilj nije da pravimo nered — nego red koji mi kontrolišemo.

5. Tip familije: Kriminalna

(Legalni paravan: Noćni klub “Cunami” — Rajski)

Legalne aktivnosti

• Klub radi kao regularno mesto za zabavu, evente i privatne proslave.
  • Legalno poslujemo sa ugostiteljima, izvođačima i dobavljačima opreme.

Ilegalne aktivnosti

• Reket / Zaštita lokala — zaštita ugostiteljskih i poslovnih objekata u Rajskom.
    Sve ide kroz RP razgovore i dogovore, bez nepotrebnog nasilja. Ako se poštuje dogovor, svi su zadovoljni. Ako ne — rešava se interno, tiho i brzo.

Svaka akcija se radi sa minimum 3 učesnika i uz /me i /do komande. Bez OOC ucena, bez nasumičnih napada, sve isključivo IC.

6. Trenutno stanje familije

• Broj članova: 9 aktivnih (biće nas više uskoro)
  • Vođa: Sandro Kovač (929-021)
  • Zamenici: Danijel, Veljko, Nenad
  • Paravan / HQ: Klub Cunami, Rajski
  • Vozila: 3 kombija i 2 brza civilna auta
  • Estetika: svi članovi nose plave majice/trenerke — naš znak i stil
  • Finansije: prihod od kluba + “ugovori” za zaštitu lokala

7. Ciljevi familije

Kratkoročni ciljevi:

• Osigurati 6–8 lokala u Rajskom pod našom zaštitom.
  • Ojačati poslovanje kluba i dovesti red u knjige.

Dugoročni ciljevi:

• Proširiti uticaj na druge delove grada.
  • Otvoriti novi paravan (servis ili špedicija).
  • Postati prepoznatljivo ime koje se poštuje, ne plaši.

8. Pravila i hijerarhija

Hijerarhija:
  • Vođa — Sandro Kovač
  • Zamenici — Danijel, Veljko, Nenad
  • Članovi — operativci i ljudi iz kraja koji drže teren
  • Novi članovi — prolaze period posmatranja i obuke

Pravila:
  1. Lojalnost na prvom mestu.
  2. Sve se rešava IC, bez OOC problema.
  3. Ko izda, sam je sebi potpisao kraj.
  4. Poštovanje i red — bez toga nema klana.

9. Zaključak

Zvezdarski Klan nije banda koja traži haos. Mi smo ekipa iz kraja koja je odrasla zajedno i sada širi posao. Klub “Cunami” je naš dom, a Zvezdara naša kuća. Radimo tiho, poštujemo pravila i držimo reč. Ako nam date priliku da postanemo oficijalna familija — nećemo vas razočarati.

Vođa: Sandro Kovač (929-021)
Dc: DaLegoMasterSC

sofija

sofija

Šmeker
Igrač
Reaction score:9
ODOBRENO

Molim vas da procitate pravila familije i ilegalnih fakcija.​

sofija

sofija

Šmeker
Igrač
Reaction score:9
Status oficijalne familije skinut zbog masovnog krsenja pravila porodice.

Trajna zabrana za lidera.

Status
Not open for further replies.

Personalize

Top Bottom